Tänk på detta när du ska välja spabad

Publicerat 24 augusti 2020 under kategorin Hus & Hem

-

Att välja spabad kanske kan kännas lite förvirrande då utbudet är stort. Men med rätt research och guidning kan du välja ett spabad som passar just dina behov och krav. Häng med när vi snackar om allt som rör spabad och vad du ska tänka på inför ditt köp. 

Spabad – Inne eller ute?

spabad_1

Först behöver du ju fundera på var du ska placera ditt spabad, inomhus eller utomhus? Valmöjligheterna är oändliga oavsett vilket du väljer. För bara några år sedan var utbudet mycket smalare och att ha ett eget spabad hemma kunde bli en dyr historia. I takt med att det ökat i popularitet, har även utbudet blivit större och priserna har gått ner. 

Spabad inomhus

spabad_inomhus_3

Att välja att placera sitt spabad inomhus är vanligt och det finns en uppsjö med olika bad att välja mellan. Här behöver man givetvis fundera över hur stort spabad man kan ha sett till den yta man har att tillgå där hemma. Det finns både stora och väldigt yteffektiva alternativ. Saker att fundera över innan installation är att kontrollera att golvet i badrummet klarar av den extra tyngd ett spabad medför. En annan viktig sak att tänka på är att ventilationen i badrummet måste vara bra då ett spabad ofta avger mycket fukt i form av ångor. Se också till att spabadet installeras av en behörig elektriker. 

Spabad utomhus

spabad_utomhus_4

Vill du ha ett spabad utomhus finns det andra faktorer du behöver ta ställning till. Storlek, form och placering är bara några. Om du väljer mellan pool och ett spabad kan det vara bra att fundera över om du vill kunna nyttja badet året runt. Om du vill det är kanske spabadet att föredra då du kan använda det även på vintern. Och vad är väl skönare än att glida ner i ett varmt bad när det är riktigt kall och frisk luft ute? Vill du bygga pool kan du kika här!

Elektronik utomhus

Precis som alla elinstallationer är det viktigt att ha full koll på att allt blir korrekt. Detta är kanske extra viktigt då det gäller vatten och el. Kolla alltid med din leverantör att spabadet är klart och redo för installation. Anlita en behörig elektriker för korrekt hjälp med att dra och installera elen till ditt nya spabad. 

Underhåll av spabad utomhus

Underhållet av ett utomhusspabad är viktigt för att undvika problem med orent vatten. Om du sköter allt enligt rekommendationerna från tillverkaren ska du bara behöva byta vatten mellan 2-4 gånger per år. Med rätt mängd klor håller du vattnet rent och fritt från bakterier. Ett bra tips är att alltid duscha av dig innan du kliver i. Filter och rör ska också rengöras enligt instruktioner från tillverkaren. 

Uppblåsbara spabad

spabad_uppblåsbart_5

Ja du läste rätt! Det finns faktiskt uppblåsbara spabad. Detta kan ju vara ett lite mer kostnadseffektivt sätt att få njuta av ett härligt spabad. Givetvis är dessa varianter kanske något mer begränsade i funktioner och djup än ett fast spabad. Men fullgoda uppblåsbara alternativ hittar du för omkring 10 000 kronor. 

Tänk på detta när du ska välja spabad

spabad_cirkulation_6

En viktig sak att ha koll på innan du väljer ditt spabad är att kolla upp cirkulationslösningen i badet du väljer. Med bra cirkulation slipper du onödiga problem. En bra cirkulationspump håller vattnet i ständig rörelse och det blir därmed friskt och ordentligt syresatt. 

Dags att investera i ett härligt spabad? Ansök enkelt om lån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.