Här är vår lista med bra och billiga sportbilar!

Publicerat 1 augusti 2018 under kategorin Biltips

-

Drömmer du om att susa fram på vägarna i en häftig sportbil? Längtar du efter att trycka till lite på gasen och känna motorn spinna? Eller vill du bara glida fram sakta och njuta av omgivningarna? Sportbilar är verkligen härliga och fantastiska, men tyvärr brukar de ju också kunna gräva ett rejält hål i plånboken. Därför hittar du här en artikel med tips på några billiga sportbilar att spana in om du har lite begränsad budget. På det sättet slipper du länsa bankkontot, men kan ändå njuta av känslan av att äga en häftig sportbil.

Du behöver alltså inte vara miljonär för att ha råd med en cool sportbil. Om du kan tänka dig att köpa en begagnad bil kan du spara många tusenlappar, och fortfarande få en riktigt häftig och bra bil. Att köpa en fabriksny bil är som känt mycket dyrare och tyvärr sjunker den dessutom rejält i värde i samma ögonblick som du kör ut den från bilaffären.

Billiga sportbilar – Här är listan!

bra och billiga sportbilar

Det som är extra fördelaktigt med att köpa en begagnad sportbil är att de ofta har varit någons ögonsten och därför också vårdats därefter. Av den anledningen är begagnade sportbilar ofta mycket välskötta, och därmed ett extra fördelaktigt köp. I vår lista kommer du hitta en härlig sportbil som alla kommer att vara avundsjuka på, utan att affären gör ett alltför stort hål i din plånbok. Här är våra tips!

BMW Z4 – komfort och kvalitet

bmw z4 bra och billig sportbil

Pris begagnat: En BMW Z4 från 2003 hittar man ofta under 100 000 kr. Söker man en något nyare bil får man räkna med några tusenlappar till.

Pris nyproducerat: BMW Z4 producerades för sista gången 22 augusti 2016, men nu är efterträdaren äntligen här! BMW Z4 Roadster är sjukt cool och priset är såklart satt därefter. Från ca 363 000 kronor.

Mazda MX-5 (Miata) – en riktig favorit

mazda mx5 billig sportbil

Pris begagnat: En Mazda MX-5 kan man hitta till riktigt bra pris på begagnatmarknaden om man är villig att titta på lite äldre årsmodeller. Har man budget på 100 000 kronor får man en Miata från sent 2000-tal.

Pris nyproducerat: Den nyproducerade MX-5:an kostar från 246 400 kronor.

Honda S2000 – äkta körglädje

honda s2000 billig sportbil

Pris begagnat: Du kan hitta en Honda S2000 från tidigt 2000-tal för under 100 000:-.

Pris nyproducerat: Honda S2000 slutade produceras 2009 och sedan dess har det spekulerats i huruvida en efterföljare kommer eller ej. Idag säljer Honda en liknande sportbil, NSX, som ligger på någonstans runt 1,7-2 miljoner kronor.

Audi TT Roadster – en riktigt rolig leksak

audio tt roadster billig sportbil

Pris begagnat: Du kan hitta en Audi TT Roadster från tidigt 2000-tal för under 100 000:-.

Pris nyproducerat: En nyproducerad Audi TT Roadster kostar från 358 500:-.

Porsche Boxster – mycket körglädje för pengarna

porsche boxster sportbil

Pris begagnat: För att komma över en Porsche Boxster under 100 000:- får du kika på årsmodeller från mitten/sent 1900-tal.

Pris nyproducerat: Idag får du en Porsche 718 Boxster i standardutförande från 580 000:-.

Mazda RX-8 – en utmärkt lekkamrat

mazda rx8 billig sportbil

Pris begagnat: Vill du ha en Mazda RX-8 och har en budget på 100 000:-? Då kan du komma över en från mitten/slutet av 2000-talet.

Pris nyproducerat: Närmaste motsvarighet till RX-8:an (som slutade säljas 2012), är Mazda MX-5 som kostar från 224 900:-.

Mercedes SLK – Lyx till bra pris

mercedes slk sportbil

Pris begagnat: Man hittar utan problem en Mercedes SLK under 100 000 kronor på begagnatmarknaden idag. Årsmodellen brukar landa runt 2000-2005 i denna prisklass.

Pris nyproducerat: Mercedes SLC får man i nyproducerat utförande för “nätta” 430 000 kronor.

Genom att leta på marknaden för begagnade bilar kan du ofta hitta sportbilarna i listan för under 100.000 kronor. Det är såklart mycket pengar, men för en sportbil är det billigt. Och känslan av att köra en sportbil kommer göra att du tycker att det känns värt varje krona du betalat. Tänk på att det alltså kan vara värt att leta runt lite och kika hos flera olika bilhandlare om du är på jakt efter billiga sportbilar. Priserna kan skilja sig en hel del mellan olika handlare, så gör ordentliga efterforskningar. Behöver du hjälp med att finansiera din sportbil så kanske du vill jämföra billån.

Chans till kap även med liten budget

billig sportbil

Som du ser finns det alla möjligheter att få köra en riktigt läcker sportbil även om din budget inte är så stor. Det är inte alls omöjligt att hitta billiga sportbilar för under 100.000 kronor, vilket ändå måste anses vara ett riktigt kap. Tänk bara på den fantastiska känslan av frihet när du trycker på gasen och känner bilen accelerera, eller på känslan av lyx när du sjunker ned i din nya bils skålformade lädersäten. Det är inte mycket som slår känslan av att köra sin alldeles egna sportbil. Det är helt enkelt en underbar lyx. Är du på jakt efter en miljövänlig sportbil? Kolla in denna artikel!

Om du däremot känner för att slå på stort – kolla in listan med något dyrare alternativ!

Psst.. Vi hjälper dig såklart med ett billån om du behöver ett!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.