Tidernas coolaste bilar – här är listan enligt oss!

Publicerat 21 januari 2020 under kategorin Bilinspiration

-

Coola bilar finns det gott om, det är något som är säkert! Men det finns ju några modeller som verkligen står ut i mängden. Vi har såklart sammanställt en lista med coola bilar som ni kan få njuta av. Hoppas ni håller med oss!

DeLorean DMC-12

delorean-dmc-12-1a

Det här är en riktig klassiker. Känd från filmen Tillbaka till Framtiden är denna flygande bil definitivt med på vår lista över de coolaste bilarna! Designern, John DeLorean jobbade under tiden han tog fram DMC-12 som designchef hos General Motors. Bilen blev otroligt uppmärksammad i och med dess medverkan i trilogin med Marty McFly i spetsen. Läs mer om DeLorean DMC-12.

McLaren Senna

coolaste bilen mclaren senna

McLaren Senna introducerades på Genévesalongen 2018. Bilen kommer byggas i 500 exemplar och alla är redan sålda, såklart. Bilen fick sitt namn av formel-1 föraren Ayrton Senna som tävlade för McLaren i fem säsonger och blev världsmästare tre gånger mellan 1988-1991. En riktig värstingbil det här och en klar 10 på coolskalan om du frågar oss!

Mercedes-Benz Geländewagen 

coolaste bilen mercedes benz geländewagen

Den här lyx-SUVen utvecklades efter begäran av Irans kung som vid tiden för begäran (70-talet) ägde en ansenlig del av Mercedes. Bilen utvecklades främst som ett militärt fordon och användes för första gången i militärt syfte av den Argentinska armén 1981. Den första civila versionen av bilen hade nått marknaden 1979. Idag är det en premium-SUV med mycket kraft och ett typiskt utseende. We like! 

Volvo PV 444

coolaste bilen volvo pv 444 5

Volvo PV 444 kan nog ses som den Volvomodell som banade väg för Volvos enorma framgång som personbilstillverkare. Ett 40-tal Volvoanställda fick i uppdrag att utveckla en mindre personbil med lägre bränsleförbrukning som skulle attrahera den breda massan. Volvo PV tillverkades mellan 1944-1957 och i totalt 196 005 exemplar. Inte bara cool utseendemässigt utan också i hur den banade väg för efterkommande modeller. 

Citroën DS

coolaste bilen citroen ds 6

Citroën DS tillverkades mellan 1955-1975 och är en av den franska biltillverkarens absolut coolaste modeller om du frågar oss. När bilen släpptes på franska bilsalongen 1955 fick den mycket uppmärksamhet och när salongen stängdes efter 10 dagar hade hela 80 000 kontrakt skrivits. I Sverige kallades den inte sällan för “paddan” på grund av dess likheter med groddjuret. Padda eller ej, vi tycker den är supercool!

AC Cobra

coolaste bilen ac cobra 7

AC Cobras historia är något alldeles extra. Den skapades nämligen för att den dåvarande Le Mans-vinnaren Carroll Shelby var tvungen att avsluta sin racingkarriär på grund av hjärtfel. Istället för att göra det han älskade bestämde han sig för att infria sin dröm om att bygga världens snabbaste sportbil. Med hjälp av ett lyckat samarbete mellan amerikanska Shelby American och brittiska AC Cars tillkom modellen AC Cobra.

Ja det finns såklart en hel drös med coola bilar där ute och vi hade kunnat fortsätta i all oändlighet. Vill du ha mer så har vi tidigare även skrivit om världens snyggaste bil och världens fulaste bil. Sugen på en ny cool bil? Vi hjälper dig med billånet, ansök enkelt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.