Hitta sommarens snyggaste cruiser – begagnade retrobilar

Publicerat 18 maj 2018 under kategorin Bilinspiration

-

Lockas du av tanken på att cruisa runt i en elegant veteranbil i sommar? Det är lätt att habegäret slår till när man dras in i tanken. Utbudet är dessutom ganska stort när det gäller fina veteranbilar i Sverige, vilket kanske gör tanken än mer svår att motstå. Det stora utbudet beror på att vi sedan länge har glada bilentusiaster i landet. En del av hobbyn är såklart att mecka med sin pärla. Kanske för att sälja av och kunna byta upp sig mot det där riktiga drömåket. Många av bilarna har blivit väl omhändertagna och ofta är det faktiskt tryggare att köpa en veteranbil än en vanlig begagnad bil.

Bilar åldras, det är ett faktum som är svårt att komma ifrån. Detta innebär i regel att det krävs lite mer av dig som är ägare till en veteranbil. För många är det såklart en kär del av ägandet att få pyssla med sin ögonsten. Kanske innebär det att leta efter originaldelar som kan användas till att förbättra bilen eller putsa kromdetaljer till perfektion. Det gäller att vara medveten om jobbet som en veteranbil medför för att undvika att man tar sig vatten över huvudet.

Begagnad bil – Veteranen kräver sin kärlek

Det gäller alltså att kunna bedöma både bilen man är sugen på att köpa – och sin egen förmåga att ta hand om den på ett bra sätt. Det är lite som att köpa en gammal träbåt, den kommer kräva lite omvårdnad. I det här inlägget kommer vi att koncentrera oss på vad man ska vara extra noga med just när man köper en äldre bil. Några av punkterna i vår lista nedan gäller även om du ska köpa en nyare begagnad bil.

  • Har veteranbilen en ”svårighetsgrad” som lämpar sig för dig?
  • Bedöm vad du kan göra för att förbättra bilen.
  • Finns det reservdelar till bilen tillgängligt på marknaden?
  • Lär dig jämföra pris på veteranbilar.
  • Gå gärna med i en veteranbilsklubb.

Ytterligare tips när du ska köpa begagnad bil hittar du här.

En begagnad bil kan se väldigt tilltalande ut, men det gäller att du väljer en som ligger rätt utifrån din kunskapsnivå och tiden du har till övers för din fina retrobil. Kontrollera alltid om bilen har rostskador och kika i det senaste besiktningsprotokollet om bilen fortfarande är besiktningspliktig. Köper du bilen av en insatt entusiast får du oftast ärlig information om vad bilen kräver. Tidigare var det ofta besvärligt att hitta delar till veteranbilar, men i dag kan du beställa i princip vad som helst online. På så vis har hobbyn blivit lite enklare att underhålla. Det finns också verkstäder och servicetekniker som specialiserar sig på veteranbilar. Köper man en väldigt speciell bil är det bra att ha en sådan resurs på rimligt avstånd från sitt boende.

Veteranen – ett riktigt original

En veteranbil kan jämföras med en individ. Du kan inte jämföra priser på olika veteranbilar utan att vara lite insatt i vilket skick bilarna är i. Vad bilar av samma modell sålts för tidigare är alltså bara ett riktmärke när du bedömer om en bil är prisvärd eller inte. Är du oerfaren när det gäller bilar rekommenderar vi starkt att du går med i en veteranbilsklubb och söker kontakt med likasinnade. Att cruisa är ett socialt nöje och du tjänar mycket på att lära dig av och dela erfarenheter med andra entusiaster. Kanske kan du till och med få hjälp av en expert från klubben inför köpet? När du hittat rätt bil hjälper vi dig med finansieringen, ansök här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.