Bästa familjebilen 2018 – vår lista.

Publicerat 16 februari 2018 under kategorin Bilinspiration

-

Håller din familj på att utökas? Då är det dags att skaffa en familjebil! Kraven på den här typen av bil är höga både när det gäller komfort och säkerhet. En växande familj innebär även att bilen behöver ha gott om utrymme. Till vardags kräver barnvagnar, bilstolar, matkassar och sportutrustning till diverse fritidsaktiviteter en hel del plats. Alla som någon gång åkt på semester med barn vet hur mycket packning som behövs! Här går vi igenom sådant som du bör ha i åtanke när du väljer en familjebil. Vi ger även tips på några passande bilmodeller.

Vad ska man tänka på när man ger sig iväg till bilhandlaren för att köpa en familjebil? Säkerhet står högst upp på familjens önskelista. Det är då glädjande att flera tester visar att familjebilarna blir allt bättre. Antisladd, autobroms och whiplashskydd bidrar till hög krocksäkerhet. Dessutom satsar tillverkarna allt mer på säkerhet även i baksätet.

Utrymme är A och O i din familjebil

När det gäller utrymme så ställer detta höga krav på både sittutrymme inne i själva bilen men också på bagageutrymmets storlek. Har du en bebis eller ett lite mindre barn? Då kan det vara bra att kontrollera att din barnvagnsmodell verkligen får plats i bilens bagageutrymme. För den som ska få plats med flera bilbarnstolar på rad i baksätet, så gäller det att även detta är rymligt. En annan viktig faktor i valet av familjebil är naturligtvis prisläge och hur mycket bensin bilen drar. Som alltid bör du tänka på bilens andrahandsvärde, en nyare årsmodell inbringar generellt mer pengar vid en framtida försäljning. Här är några starka alternativ när du letar familjebil!

Volkswagen Passat Sportscombi

familjebil volkswagen passat sportscombi vit sedd från sidan

Volkswagen Passat Sportscombi är en riktigt het kandidat till att bli årets bil 2018. Denna stora kombi är en perfekt familjebil för dig som är på jakt efter stora utrymmen för såväl bagage som passagerare. Dessutom är den en njutning att köra! Priset, som ligger på 293 000 kronor i det billigaste utförandet, är mer än korrekt för en bil i den här klassen.

Seat Alhambra 2018

familjebil seat alhambra röd sedd från sidan

Seat Alhambra påminner mycket om Volkswagen Sahara. Denna minibuss ger massor med bra utrymme för dig och din familj.

Citroën Grand Picasso

Citroën Grand Picasso familjebil grå metallic sedd från sidan

Citroën grand Picasso är en annan riktigt rymlig bil. Om du väljer rätt motor så är denna familjebil dessutom ett riktigt bensinsnålt alternativ!

Seat Leon ST kombi

seat leon st kombi vinröd

Söker du ett budgetalternativ? I valet av familjebil är det inte alltid de dyraste bilarna som vinner i det långa loppet. Ett bra exempel på detta är Seat Leon ST kombi. Här får man verkligen valuta för pengarna! Priset ligger under 200 000 kronor och detta till trots får du en mycket bra familjebil. Tekniken påminner om den som vi finner hos omtyckta modeller som Volkswagen Golf och Skoda Octavia.

Honda Civic Tourer

honda civic tourer familjebil mörkgrå

Sist men inte minst kan vi tipsa om Honda Civic Tourer, det är också en relativt billig kombi som erbjuder stort utrymme för både familj och packning.

För ytterligare tips om du vill köpa en bra, begagnad kombibil, kan du kika på vår artikel om just det här. När ni bestämt er för vilken familjebil ni vill ha, då hjälper vi er med billånet! Ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.