Plug in-hybrid – här är de nya modellerna 2021.

Publicerat 7 juli 2021 under kategorin Bilar och miljö

-

Vill du kunna köra smidigare, tystare och framförallt miljövänligare? Inte hittat någon elbil som passar för dig och din vardag men ändå vill byta upp dig till ett mer hållbart alternativ? Då kan en Plug in-hybrid vara något för dig! I den här artikeln tar vi en närmare titt på fördelarna med hybrider och kikar på vilka modeller som kommit ut på marknaden 2021.

Plug in-hybrid – Det bästa av två världar!

Fördelarna med att köra en plug in-hybrid är många. Här listar vi några av dessa:

  • Plug in-hybriden är bonusberättigad av staten, du kan få ett s.k bonus malus-bidrag om du köper en hybrid. Läs mer om bidraget här.
  • Plug in-hybriden är ett miljövänligare alternativ till en bil som enbart har förbränningsmotor.
  • Hybridens elmotor sänker bränslekostnaderna.

Välj rätt plug in-hybrid.

Marknaden för plug in-hybrider, eller laddhybrider som de också kallas, har ökat explosionsartat de senaste åren då fler och fler vill satsa på ett mer miljömedvetet och kostnadseffektivt alternativ. Här guidar vi dig bland ett urval av alla de hybridbilar som kommit ut under 2021.

Volvo XC40 Recharge T4

XC40 Recharge T4 är den allra senaste av laddhybrider från Volvo. Det är en kompakt mini-SUV med stort bagageutrymme och rymlig interiör. Bilen har en hög prestanda på 211 hästkrafter och en el-räckvidd på mellan 4,2 och 5,6 mil. Grundpriset ligger på ca. 490 000 kr. Läs mer om modellen här. 

Mini Countryman Cooper SE All4

Med fyrhjulsdrift och den kraftfullaste motorn som Mini Cooper någonsin producerat kommer du långt! Detta är också, namnet till trots, en rymlig bil där du får plats med det mesta. Har en el-räckvidd på ca. 5 mil. Priset för grundutförandet ligger på ca. 350 000 kr.  Se mer här.

Volkswagen Passat Sportscombi 1.4 TSI Plug-In-Hybrid GTE

En smidig och sportig laddhybrid som kommer med många olika smarta funktioner, såsom t.ex. mobilnyckel, onlinetjänsten We Connect och adaptiv farthållare etc. Med en el-räckvidd på ca 6,1 mil kan du köra klimatsmart längre sträckor. Från 480 900 kr. Läs mer här:

Kia XCeed 1,6 Plug-in Hybrid

“En sportig crossover med fokus på design och körglädje”- Så beskriver KIA själva deras nya laddhybrid. En både praktisk bil med mycket bra med utrymme och helt digital instrumentering, samtidigt som bilen även är snygg att titta på. Förberedd för UVO-COnnect, Apple Carplay och Android Auto. El-räckvidden är på ca 4,2 mil. Från 382 900 kr. Se mer här.

Audi Q3 45 TFSI e

En familje-SUV med en sportig interiör, som har gott om både bagageutrymme och plats i bilen. Funkar lika bra i stan som offroad. Bilen har en el-räckvidd på ca 4,5-5 mil och har en smart laddfunktion som gör att du enkelt kan ladda hemma i hushållsuttag eller industriuttag med en laddningskapacitet på upp till 3,7 kW. Pris från 486 900 kr. Läs mer om modellen här.

Skoda Octavia iV Laddhybrid

Skoda Octavia är en säker och familjevänlig bil som varit en storfavorit bland svenskarna länge. Nu finns modellen även som plug in-hybrid. En stor fördel med Octavian är dess utrymme – En spatiös kombi med mycket plats bland sätena. Dock tar el-batteriet i hybriden upp en del av bagageutrymmet, som i vanliga Octavias är väldigt stort. Bilen har en el-räckvidd på ca 4,4 mil. Pris från 308 100 kr Se mer här.

Att köpa en plug in-hybrid – Finansiering

Att köpa en plug in-hybrid är att investera i ett hållbart alternativ som gör gott både för din plånbok och miljön. Behöver du lite hjälp på traven med att finansiera ditt bilköp så hjälper vi, på My Money, dig gärna med detta! Kontakta oss idag för att utforska vilka lånemöjligheter som finns för dig. Vi finns här för att guida dig. Kontakta oss här. 

/Vännerna på My Money

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.