Här är listan med elbilar som släpps under 2019

Publicerat 15 augusti 2018 under kategorin Bilar och miljö

-

Det är ingen tvekan om att alla, eller nästan alla, bilproducenter nu har sällat sig till det pågående kapplöpningsrace som ska ta oss in i framtiden när det gäller miljövänliga bilar. Snackar man inte elbilar och laddhybrider vid det här laget ligger man efter i utvecklingen och det rejält. Vi är mycket förtjusta i att få grotta ner oss i denna spännande värld och har tagit oss en koll på hur lanseringarna av elbilar 2019 ser ut.

Elbilar är ju, som bekant, inte ett fenomen som hör enbart vår tid till. Redan i slutet av 1800-talet finns rapporter om elbilar i bruk. Dessa fordon var såklart ganska olika de vi är vana vid att se nu. De tidiga elbilarna hade kanske mer släktskap med de klassiska hästdroskorna i design. Effekten var heller inte mycket att tala om – 1-4 hk ungefär.

Elbilen ersätts av bensindrivna bilar tidigt 1900-tal

Elbilens glansdagar blev till en början en ganska kort historia. Efter 1915 tappade tyvärr elbilen i popularitet och allt fler valde de mer kraftfulla bensindrivna bilarna som utvecklats vid det här laget. Den tidens elbilar hade tyvärr inte den prestanda som efterfrågades och blev på så vis utkonkurrerad av bilar med fossila bränslen och högre prestanda.

Elbilens återuppståndelse

elbil 2019

Startskottet för elbilens återintåg går då den japanska biltillverkaren Toyota lanserar sin Prius, en laddhybrid, på den japanska marknaden år 1997. År 2000 startar försäljningen i Europa och modellen etablerar sig snabbt som en favorit hos européerna. Även lanseringen av Honda Insight anses ha en viktig roll i elbilens återuppståndelse, då det var den första hybridmodellen som importerades till den amerikanska marknaden i modern tid. När Tesla Motors (idag Tesla Inc.) startades 2003 var elbilens närvaro cementerad och sedan dess har utvecklingskurvan pekat stadigt uppåt.

Elbilar 2019

elbilar 2019 vanligaste modellerna lista

Elbilen har på allvar gjort sitt intåg på den svenska bilmarknaden. För närvarande rullar det ett allt större antal elbilar på de svenska vägarna. Läs mer här om vilka dom vanligaste modellerna är.

Men nu är vi laddade (hehe) att se vilka elbilar 2019 har att erbjuda oss! Här är några modeller vi ser fram emot att se på de svenska vägarna nästa år.

Volvo Concept 40

volvo concept 40 elbil 2019

Under hösten ska Volvo XC40 lanseras som laddhybrid. Många trodde nog att Volvos elbil skulle baseras just på denna modell. Men så är inte fallet enligt säkra källor. Istället kommer elbilen bygga på Concept 40 med de två modellerna 40.1 (SUV) och 40.2 (Sedan). De nya bilarna byggs med utgångspunkt i systemet “Compact Modular Architecture” (CMA) och det innebär ungefär att bilarna kommer vara kompakta men mycket kraftfulla. Det pratas om en räckvidd på uppemot 50 mil istället för de 35 man tidigare nämnt när man pratat om dessa konceptbilar. Volvo pratar om att allt de gör och designar utgår ifrån människans behov. Att äga och köra en Volvo ska förenkla och förbättra ditt vardagsliv. Vi är säkra på att en elbil från Volvo kommer förbättra vår livskvalitet avsevärt! Priset då? Inga säkra uppgifter finns än men vår gissning är att prislappen startar på någonstans runt 500 000 kr.

Porsche Taycan

porsche taycan elbil 2019 sportbil lyxbil

Porsches Taycan ska lanseras under 2019 och är en riktig värsting bland elbilarna. Med en acceleration 0-100 km/h på 3,5 sekunder och samlad effekt på 600 hk är detta en elbil att fortsätta tråna efter. Vi har tidigare skrivit en hel artikel om denna “livliga unga häst” som äntrar marknaden nästa år. Läs gärna vår artikel om Porsche Taycan här. Taycan kommer, enligt uppgift, ha en överlägsen laddningskapacitet då man kan ladda batteriet till 80% på bara 15 minuter. Priset startar på ca 780 000 kr. Saftigt men helt säkert värt!

Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback elbil silvermetallic

“Laddad med känslor” lyder mottot för den här väldesignade elbilen från Audi. En sportig modell med löften om att ta föraren in i morgondagens rörelse. Med en acceleration 0-100 km/h på 4,5 sekunder och räckvidd på upp till 50 mil talar biltillverkaren ett tydligt språk, det här är en elbil att räkna med. Priset startar enligt uppskattning från säkra källor på någonstans runt 700 000 kr.

Lucid Air

lucid air elbil 2019 silvermetallic

“En ny era av lyxmobilitet.” Så beskriver Lucid själva deras kommande modell Lucid Air. Vi måste erkänna att bara namnet gör oss väldigt intresserade av denna elbil i lyxsegmentet. Den här bilen är gränsöverskridande när det gäller begränsningar av energi, tid och rum enligt biltillverkaren. Banbrytande teknik och design utlovas likväl. 0-100 km/h på bara 2,5 sekunder och räckvidd på upp emot 65 mil låter ju sannerligen gränsöverskridande. Det här bilen osar sci-fi och vi är mycket spända på att se utvecklingen av denna modell. Man kan redan nu reservera en Lucid Air till en summa av ca 22 000 kr. Uppskattat pris för en Lucid Air beräknas landa på någonstans runt 900 000 – 1 000 000 kr. En bil för den förmögne med andra ord!

Honda e Prototype

honda e prototype elbil

Modern minimalism. Retrokänsla med tydlig inspiration ifrån tidiga Honda Civic och med minimalistiskt sportig framtoning. Det är vad Honda vill förmedla med sin nya lilla elbil.

Allt som kan döljas har dolts. Förarassistanssystemen syns knappt. Laddstationerna är utom synhåll. Taket ser ut flyta elegant över den rena glasytan.

Det finns knappar som ger snabbåtkomst till populära funktioner på den snygga ratten med två ekrar. Tycker du att köra automat känns 2018? Isåfall kan du glädjas åt att e Prototype saknar växelspak. I stället finns det knappar för Drive (framväxel), Reverse (backväxel) och Park (parkering) bekvämt placerade vid förarens knän.

Med en räckvidd på mer än 200 km är Honda e Prototype mer än lämpad för vardags-
körning. Vad gäller laddtid så anger Honda att batteriet laddas upp till 80 % av kapaciteten på mindre än 30 minuter. Honda har tidigare angett att målet med deras teknik är att 2022 erbjuda full laddning på 15 minuter och en räckvidd på 24 mil.

Tesla 3

tesla 3 elbil

”Standard Range” -modellen av Tesla Model 3 har äntligen gått i produktion. Basmodellen publicerades ursprungligen redan 2017, då med ett startpris på $35.000, men har tagit ett tag att komma fram eftersom Tesla har fokuserat på sina dyrare versioner först. Standardmodellen kommer med extra trimnivåer, vilket ger köparna möjlighet att uppgradera interiör och tekniska specifikationer på sina bilar vid beställning. Tesla 3 levereras med tygstolar, ett infotainment-system med sat nav och fyra USB-portar.

Bilen har plats för fem personer och kan accelerera från 0 till 100 km/h på 5,6 sekunder. Grundmodellen har en räckvidd på minst 345 km. En vecka efter att bilen presenterats hade Tesla mottagit 325 000 reservationer, vilket är över tre gånger så många bilar som Tesla sålt fram till dess. Model 3 har ett lägre pris jämfört med Tesla Model S och Model X.  Modellen skulle första kallas Tesla Model E, då Elon Musk ville att modellerna tillsammans skull bilda ordet ”SEX”. Det var dock inte möjligt då Ford registrerat ett sådant varumärke. Istället blev det Model 3.  Priset beräknas starta runt 650 000 kr.

Vill du läsa mer om Tesla 3 så klicka här.

Hur taggad är du på att gå all in på elbilar 2019? Vi är 100% laddade! Ansök enkelt om ett billån hos oss när du är övertygad.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.