Ansök om lån

Här är listan med vanligaste elbilar i Sverige Publicerat 20 oktober 2018 under kategorin Bilar och miljö

Det är vid det här laget ingen hemlighet att elbilarnas popularitet bara ökar bland oss svenskar. I somras (den 1 juli för att vara exakt) trädde vår nya fordonsskatt i kraft och i och med införandet av Bonus Malus, blev det mer relevant än någonsin att köpa el- och hybridbilar hellre än fossildrivna fordon. Vi tittar närmare på de elbilar som är mest populära i Sverige!

Statistiken talar sitt tydliga språk och enligt SCB har nyregistrering av elbilar ökat med 15,2% för perioden januari-augusti 2018, i jämförelse med samma period 2017. När det gäller laddhybrider är siffran istället en ökning med 74,1%. Nedan följer en lista med de mest populära valen av elbilar bland oss svenskar.

1 – Tesla model S

På plats ett på listan hittar vi Teslas Model S. Det här är nog många svenskars våta bildröm. Med knivskarp prestanda och sylvass design, tar den här bilen signerad Elon Musk, priset som Sveriges elbilsälskling. Enligt statistik från elbilsstatistik.se finns det hela 3 342 av denna modell i Sverige.

Är du sugen på denna värsting i kategorin elbilar, kan du räkna med en prislapp som startar på 914 000 kronor. Saftigt men mättande? Förmodligen!

2 – Nissan LEAF

En av våra absoluta favoriter! Det finns en anledning till att detta är världens mest sålda elbil. Detta är en elbil med hög prestanda till ett överkomligt pris. Enligt uppgifter finns det idag 3003 Nissan LEAF på våra svenska vägar.  Vi har tidigare skrivit en mer utförlig artikel om Nissan Leaf.

Prislappen för en Nissan LEAF startar på 380 000 kronor.

3 – Renault Zoe

Vill man ha en liten men kraftfull elbil bör man titta på en Renault ZOE. Detta är elbilen som ger mest räckvidd för pengarna. ZOE tar dig upp till 300 km på en laddning. Om du köper en Renault ZOE kan du välja att antingen hyra eller köpa ditt batteri. Uthyrningstjänsten är till för att garantera högsta prestanda på din ZOE. Smart lösning tycker vi! På svenska vägar rullar det idag omkring 2404 Renault ZOE’s.

Priset startar på 250 000 kronor för en ZOE (med batterihyra).

4 – Renault Kangoo Z.E.

Nummer fyra på listan är Renault med sin transportbil Kangoo Z.E. Detta är den första massproducerade transportbilen i elbilssegmentet och har en räckvidd på upp till 270 km. Även för Kangoo gäller att man kan välja om man vill köpa bilen med batteri eller om man vill köpa bilen med batterihyra. idag finns det 1458 Kangoo’s runt om i landet.

Prislappen (med batterihyra) startar på 230 000 kronor.

5 – Tesla model X

Så, för att sluta cirkeln, hittar vi på plats nummer fem återigen en Tesla. Denna gång är det dock Model X som står i fokus. Med 957 bilar av denna modell rullandes på våra svenska vägar, är det den femte mest populära elbilen i Sverige. Denna SUV:en tar dig från 0-100 km på endast 3,1 sekunder och vi behöver väl knappast tillägga att detta är den bästa SUV:en som går att få tag på på marknaden. Återigen har Musk lyckats få oss att dregla och drömma.

Priset startar på nätta 1 075 000 kronor.

Elbilar i Sverige – Framtiden

Man behöver knappast vara ett geni för att räkna ut att elbilarnas framfart i Sverige kommer att fortsätta öka. All statistik talar för att vi lär se mer av el- och laddhybriderna ute på vägarna. I och med ökningen av bilar, byggs också möjligheterna för laddning längs våra vägar ut. Vi tror på en framtid med mer el och mindre fossila bränslen. Gör du det också? Toppen, vi hjälper dig med billånet när du ska köpa ny elbil. Kanske vill du veta vilka elbilar som väntas 2019? Läs vår lista med elbilar som släpps 2019!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Visa allt i kategorin Bilar och miljö

Stäng