Ansök om lån

Elbilar 2020 Publicerat 15 november 2019 under kategorin Bilar och miljö

Dags för en ny spaning! Denna gången ska vi kolla vilka elbilar som kommer under 2020! Elbilarnas popularitet fortsätter att växa och det är många som vill köra mer miljövänliga bilar. Dessutom börjar elbilarna säljas på begagnatmarknaden. Häng med när vi gör vår lilla framtidsspaning!

Elbilar 2020

elbilar 2020 2

Utvecklingen och produktionen av elbilar fortsätter i en rasande takt. 2020 är inget undantag. Vi ser med spänning på vad nästa år har att erbjuda för spännande elbilar.  Här kommer ett urval av de modeller vi ser mest fram emot under 2020.

Uniti kommer äntligen till Sverige

elbilar 2020 uniti one 3

För några år sedan hörde vi om denna spännande svensktillverkade bil som skulle revolutionera elbilsmarkanden med sin unika design. Sen blev det tyst. Fram till nu! Nu står det klart att Uniti One är klar för produktion och till sommaren 2020 ska enligt rykten den första bilen nå marknaden. Uniti One kommer vara en minielbil med plats för tre personer totalt, en förare där fram och två passagerare där bak.

elbilar 2020 uniti one 3b

Man kan välja på två batteristorlekar som ger 15 respektive 30 mils räckvidd. Efter bonus för den billigaste varianten landar priset på runt 170 000 kronor. 

Volkswagen ID 3

elbilar 2020 Volkswagen ID.3 1 st 2020

Med Volkswagen ID 3 vill Volkswagen göra Sverige eldrivet på riktigt. Det här ska vara en prisvärd bil som inte tummar på prestanda och kvalitet. De flesta förare kommer kunna köra mellan 230-330 kilometer beroende på körstil och val av batteri. Det här är ett slimmat projekt när det kommer till kostnaden. Volkswagen lovar nämligen att ID 3 ska kosta under 350 000 kronor.

Skoda VISION E

elbilar 2020 skoda vision e
elbilar 2020 skoda vision e 5b

Skoda VISION E är Skodas första helt eldrivna bil. Den här SUV-coupén uppfyller dessutom den tredje nivån för självkörande bilar vilket i stort sett innebär att bilen själv kan utföra vissa åtgärder som det då krävs en människa till i bilar som tillhör lägre nivåer. Räckvidden ska vara upp till 500 kilometer. Priset har vi dessvärre inte lyckats skaka fram. 

Mazda MX30

Mazda har visat upp märkets första elbil. Modellen heter MX-30 och har ett förhållandevis litet batteripaket på 35,5 kWh.

Mazda anger en räckvidd på upp till 21 mil, och en ensam elmotor som producerar 142 hästar och 264 Nm driver framhjulen.  20 mils körning är enligt Mazda fullt tillräckligt med tanke på att européer i genomsnitt kör 4,8 mil per dag. Snabbladdning kan ske i upp till 50 kW med både Chademo– och CCS-uttag.

Modellen är en crossoverliknande historia med både typiska Mazda-drag men också med egna detaljer som får den att sticka ut från märkets övriga modeller. Den största snackisen kring Mazda MX-30 torde vara självmordsdörrarna. Mazda kallar dessa för ”freestyle doors” och menar att de ska underlätta för passagerare att ta sig in i och ur bilen, förbättra utrymmen interiört och göra MX-30 lättare att lasta med skrymmande föremål.

Unika bakdörrar i all ära, men det stora med MX-30 är förstås drivlinan som kallas för e-Skyactiv. Drivlinan är alltså elektrisk.

Den invändiga formgivningen är måttligt futuristiskt och består av en stor del hållbara och återvunna material. På beröringsytorna i dörrhandtagen och på mittkonsolen är gjorda av kork och sätesklädseln är delvis tillverkad av återvunnen plast. 

Priset då? Enligt uppgifter börjar det på 349.900 i grundutförande.

Opel Corsa-e

elbilar 2020 opel corsa e 6

Opel elektrifierar sin modell Corsa och döper den helt enkelt till Opel Corsa-e. En smart citybil som tar dig dit du behöver komma i vardagen. Räckvidden beräknas till max 330 kilometer på en laddning men man kan ladda batteriet till 80% på endast 30 minuter. Priset är inte satt men gissningen är att Corsa-e landar på ungefär samma pris som Volkswagens ID 3.

Byton M-Byte

elbilar 2020 byton m byte 7

Byton M-Byte är en elbil i SUV-modell från Kina som avtäckts i Frankfurt och väntas landa på den Europeiska marknaden. M-Byte är en exklusiv SUV i premiumsegmentet och placerar sig därmed i samma segment som Jaguar i-Pace och liknande bilar. Vi kan bara ana att priset kommer ligga i den högre kategorin, någonstans runt 600 000 kronor är nog rimligt. M-Byte når den kinesiska marknaden under nästa år men ser nog inte Europas vägar förrän 2021. 

Volvo XC40 Recharge

Tidigare har Volvo i sina motornamn använt bokstaven D för diesel, T för bensin och B för mildhybrider. Den nya bokstaven att lägga på minnet för de helelektriska modellerna är P.

Bilen är fyrhjulsdriven med 408 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 660 Newtonmeter. Toppfarten är satt till 180 kilometer i timmen och att accelerera 0-100 km/tim tar 4,9 sekunder. XC40 R kommer med ett 78 kWh-batteri som ger cirka 40 mils körning per full laddning.

Volvo beräknar att produktionsstart blir i slutet av 2020. Produktionen startar vecka 35 både i belgiska Gent och i kinesiska Luqiao. Bilarna som ska säljas i Europa byggs i Gent och har batterier från LG .

BMW iX3

BMW iX3 ser enligt bilder som släppts ut att vara en nytolkning av den vanliga X3ans design, med bland annat en ny grill och nya fälgar. 

BMW visade i april i år upp konceptbilen Concept iX3, en helelektrisk variant av X3. Då presenterades den som en elbil med en över 270 hästkrafter stark drivlina (femte generationens eDrive) som hämtar sin kraft ur ett batteripaket på över 70 kWh, och att modellen ska klara av över 40 mils körning enligt WLTP-körcykeln.

Dessutom ska modellen, precis likt Audi e-tron, kunna snabbladdas på cirka 30 min på effekter upp till 150 kW.

Intresset för BMW iX3 har varit stort på förhand, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är den första helelektriska bilen i den populära X-familjen. Det är därmed en BMW-modell som öppnar dörren till helt elektrifierad mobilitet för ett nytt segment och ett viktigt steg på vägen mot framtidens hållbara fordonsflotta, säger Emmanuel Bret, VD för BMW Group Sverige.

Som en liten trevlig bonus så kommer BMW iX3 utrustad med dragkrok, det bekräftar Ralph Neuberger som är produktchef för den kommande elbilen i en video från BMW

Sugen på elbil? Vi hjälper dig med billånet!

Och är du pigg på ännu mer inspiration om nya elbilar så kan du läsa mer här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

30 januari 2019

Varför ska du köpa en elbil?

Vill du köpa en ny bil som ligger rätt i tiden? Då har du förmodligen redan sneglat på en elbil. Fördelarna är många, inte minst för plånboken. Visserligen stämmer det att prislappen på den här typen av bilar är högre än för en diesel eller bensindriven variant. Priserna på elbilar…Läs mer »

20 juli 2018

Här är allt du behöver veta om trängselskatt

Vad är trängselskatt? Det ska vi avhandla i den här artikeln! Trängselskatten är en skatt eller avgift som tas ut av de som färdas i bil på en väg som är belagd avgiften. Avsikten med trängselskatten är att reducera trafik på vägar som redan har hög trafikbelastning. Eftersom du måste…Läs mer »

25 maj 2018

Miljövänlig sportbil - Lyxigt och klimatsmart

Att köra nercabbat på somrarna är riktigt trevligt och ger ofta en känsla av frihet. Att hitta en miljövänlig sportbil är kanske inte det enklaste när man söker en el- eller hybridvariant. Men där finns några lite mer exklusiva alternativ att kika på. El- eller hybridbilar är såklart a…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilar och miljö

Stäng