Årets bästa elbilar – 2022! Vi har listan.

Publicerat 7 juli 2022 under kategorin Bilar och miljö

-

Slippa höga ljud och utsläpp? Slippa bensinmackar och dyra bränslepriser? Det låter som att en elbil är vad du kan vara på jakt efter! Elbilar har klättrat på marknaden och blir bara bättre för varje år! Med en elbil får du det självklara gröna valet för transport och framtidens fordon! 

Men vilka är de bästa elbilarna då? Är alla eldrivna fordon små plastbilar? – Inte ens nära! Årets elbilar är snabba, snygga och smidiga. Se vår lista på årets bästa elbilar – 2022!

De bästa elbilarna för familjen

Volvo XC40 Recharge

Volvos älskade XC40 är tillbaka i ett el-paket! Denna smidiga familjebil erbjuder gott om utrymme för hela familjen samtidigt som den behåller en elegant och sportig design med goda köregenskaper. XC40 Recharge kommer hela 418 km på en laddning och gör 0-100 på 4,9 sekunder. Bilen har motsvarande 408 hk! 

Även i denna bil finner vi Volvos lyxiga och eleganta interiöra design med helt läderfria säten och en stor multimedia-skärm i mitten. Bilen har högtalare från Harman Kardon och inbyggt Google Assistent. Hela familjens packning får också smidigt plats i bilens bagageutrymme som rymmer hela 419 liter. Detta är bilen för dig som vill behålla en sportig och elegant känsla i ett familjevänligt paket! Du kan läsa mer om Volvo XC40 Recharge här!

Volkswagen ID.4

Volkswagens populära elbil ID.4 är en sportig stadsbil med gott om utrymme. ID.4 har ett 77 kW/h batteri med en 150 kW-motor som ger motsvarande 204 hk och räckvidden är kring 500 km på en fulladdning. Med deras snabbladdning får du upp till hela 320 km laddning på endast 30 minuter! Med dragkrok, panoramatak och en modern interiör är detta den perfekta bilen för familjens alla utflykter. 

Volkswagen har med sin ID.4 skapat en stadsbil såväl som en bil för semestern. Interiören är minimalistisk samtidigt som den är futuristisk med en stor multimediadisplay och digitala mätare. Volkswagens ID.4 är verkligen bilen för dig som vill ha den berömda Volkswagen-känslan i ett mer modernt och grönt paket! Du kan läsa mer om bilen här!

Tesla Model X

årets bästa elbilar tesla model x 4

De flesta av oss känner till Tesla, de revolutionerade elbilsmarknaden genom Roadstern och Model S och väckte biltillverkarnas, investerarnas och allmänhetens intresse för elbilar. Tesla har nu breddat sitt sortiment och deras absolut bästa familjebil är den otroligt rymliga, och stilrena, Model X. 

Tesla Model X har en modern, stilren och sportig exteriör med en lika imponerande och teknikfylld interiör. Bilen har en räckvidd på hela 560 km på en fulladdning och gör 0-100 på endast 3,9 sekunder. Väljer du Plaid-modellen så kommer du upp i 100 på 2,6 sekunder och maxeffekten, mätt i hästkrafter, uppges till hela 1020 hk! Teslas välkända minimalistiska interiör gör sig sedd även i denna modell, det finns en stor multimediadisplay i mitten samt en mindre skärm på baksidan av mittkonsolen så att barnen kan se på film. Lastkapaciteten är på galna 2577 liter, vilket gör detta till den perfekta familjebilen för den som gillar framåttänkande teknik! Läs mer om Tesla Model X här!

De bästa elbilarna för stadslivet

Mini Electric

årets bästa elbilar mini cooper electric 5

Den ikoniska stadsbilen Mini finns nu i ett smart elpaket – Mini Electric. Denna ikoniska bil har samma älskade interiör som vi är vana vid, med en stor multimediadisplay och en minimalistisk sportig design. Bilen kommer upp till 234 km på en fulladdning och gör 0-100 på 7,3 sekunder. Exteriören är även förfinad och har fått ett modernt lyft i form av nydesignade stötfångare och den klassiska tvåfärgade lacken. 

Detta är den smidiga stadsbilden i ett älskat format. För dig som behöver komma från punkt A till B med glädje och stil så är Mini Electric bilen för dig! Läs mer om bilen här!

Peugeot e-208

årets bästa elbilar peugeot e-208 6

Den franska Peugeoten är tillbaka i ett grönare paket. Peugeot har länge hållit stämpeln för hur europeiska stadsbilar kan se ut, och nu har vi fått en elektrifierande nyhet i denna linje – Peugeot e-208! Denna helt eldrivna småbil är perfekt för vardagens stadskörande såväl som längre körningar och utflykter. Denna kompakta bil har en fantastiskt modern och stilren design både exteriört och interiört. Komforten är samma höga som man kan förvänta sig av Peugeot och interiört har de gått mer på det futuristiska och praktiska spåret än det strikt minimalistiska. Bilen har en stor multimediadisplay och instrumentpanel med 3D-funktioner.

Peugeot e-208 har en räckvidd på 362 km och kan ladda upp till 80% på 30 minuter. Bilen har en 100 kW-motor som motsvarar 136 hk och ett vridmoment på hela 260 Nm från stillastående! Detta är den perfekta kombinationen av grönt körande och futuristisk design för den smarta stadsmänniskan. Läs mer om Peugeot e-208 här!

BMW i3s

årets bästa elbilar bmw i3s 7

BMW var en av de tidigare spelarna på elbilsmarknaden, och deras rykande heta i3s är en storstadfavorit! Låt inte storleken lura dig, denna lilla bil har mycket att erbjuda; BMW i3s har en räckvidd på 307 km och en elmotor som motsvarar 184 hk och bilen gör 0-100 på 6,9 sekunder! Du kan ladda upp till 100 km körning på endast 20 minuter vi snabbladdning – passande tid för en kopp kaffe!

Den kompakta bilen snålar inte på lyx och erbjuder en premiumkänsla både interiört och exteriört. Designen exteriört liknar det vi är vana att se från BMW – stilrent, sportigt och iögonfallande. Interiört ser vi en klassisk minimalistisk men stilren design som bara skriker premium. BMW i3s är stadsbilen för dig som vill behålla BMW:s klassiska premiumkänsla i ett lite mindre, eldrivet paket! Du kan läsa mer om bilen här!

Är du redo att investera i en ny elbil för stadslivet eller familjelivet? Ta dig vart du än behöver i stil, bäst av allt – helt fossilfritt! Kontakta oss här så hjälper vi dig med finansiering av köpet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.