De 5 bästa försäljningsargumenten när du ska sälja din bil

Publicerat 3 oktober 2019 under kategorin Köpa & Sälja bil

-

Ska du sälja din bil? Då är det dags att slipa på försäljningsargumenten! I den här artikeln ska vi ta upp några saker som är bra att tänka på när du ska sälja din bil och vill få högsta möjliga pris för din gamla trotjänare!

Det finns såklart en hel del floskler när det kommer till olika försäljningsknep. Vissa är kanske bra att försöka undvika, men det finns också en hel del argument som är bra att lyfta när du ska sälja din bil – argument som höjer värdet på din bil. 

Sälja din bil – våra bästa försäljningsargument!

sälja begagnad bil

När du ska sälja din bil är det såklart viktigt med ordentlig förberedelse. Ordna med alla nödvändiga papper och se till att du har all dokumentation på plats. Såhär skiver du till exempel ett bra köpeavtal. När du ska börja argumentera för din bil kan du få lite inspiration av oss nedan!

1. Bilen har gått få mil

begagnad bil_mätarställning_3

En klassiker! Det säger sig självt att en bil som gått färre mil, oftast har fler mil kvar att gå. Detta är givetvis inte ett kvitto på att bilen har ett längre bäst-före-datum, det handlar ju om hur bilen har behandlats också. Men kanske ändå ett bra argument när man ska locka potentiella köpare. 

2. Kamremmen är bytt!

begagnad bil_kamremm_4

Även detta ett riktigt starkt försäljningsargument. Kamremmen eller kamkedjan behöver bytas på alla bilar med jämna mellanrum. Det här ingreppet kan inte sällan bli ganska kostsamt. Därför är det en bra idé att skylta med att detta är gjort nyligen om du vill sälja din bil snabbare. Dokumenterat bevis för bytet kommer såklart behövas!

3. Serviceboken är på plats

begagnad bil_servicebok_5

Ett annat säkert sätt att få din bil såld, är att presentera en ifylld servicebok med bevis för att bilen fått service enligt konstens alla regler. Alla bilar behöver service olika ofta och tillverkaren anger sina rekommendationer i bilens manual. För att säkerställa att bilen fått den service den ska ha, krävs dokumentation på utfört arbete och stämplar i serviceboken. Kan du presentera en ifylld servicebok kan du också argumentera för ett högre pris på din bil. 

4. Extrautrustning som kommer på köpet

begagnad bil_extrautrustning_6

Får köparen en massa bra extrautrustning vid köpet? Kanske ingår en bra uppsättning vinter- eller sommardäck? Var då noga med att informera om detta! Alla gillar att få något på köpet, speciellt om det är fin utrustning som är kostsam att köpa till i efterhand. Detta är ett bra argument för att kunna lägga på ett par extra tusen vid försäljningen.

5. Bilen är i bra skick

begagnad bil_rostig bil_7

Om du har skött din bil både in- och utvändigt är det bra att ta fina bilder som styrker kvalitén på bilens skick om du till exempel lägger upp den till försäljning via en annons. En bil med mindre (eller ingen) rost är såklart lättare att sälja. Om bilen har rost är det kanske en idé att försöka göra något åt den innan du ska sälja bilen. Att bilen är ordentligt städad/tvättad är ett bra försäljningsknep.  Att åtgärda mindre repor i lacken kan också vara en god idé.

Var alltid ärlig!

sälja bil ärlig handlare

Detta säger sig självt men det är såklart viktigt att du är ärlig när du ska sälja din bil. Har bilen defekter är det såklart viktigt att informera om detta till potentiell köpare. Men! Var inte blyg med att bre på med det positiva där bilen har klara fördelar! 

För dig som ska köpa en begagnad bil, här är våra bästa tips! Behöver du hjälp med finansieringen så kan du snabbt och enkelt ansöka om lån här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.