Renovera köket – Så här gör du det allra enklast!

Publicerat 21 september 2021 under kategorin Hus & Hem

-

Funderar du på att renovera köket? Känns det som ett jätteprojekt att ta sig an? Vi förstår känslan! Köket är en plats där de flesta spenderar mycket av sin tid, så att vilja hålla det fräscht och up-to date är en självklarhet! Vid första anblick kan det verka som en överväldigande uppgift att renovera köket vad det gäller tid, pengar, kunskap och rent ut sagt veckor av kaos hemma. Men, vi har samlat på oss tips på hur du kan renovera köket utan att vända helt upp och ned på tillvaron!

Renovera köket – Våra enkla tips

Ge väggar och köksluckor en makeover! 

Du kan ge ditt kök en snabb makeover med lite färg! Genom att måla om antingen väggar och/eller köksluckor kan du ge ditt kök ett helt nytt intryck. Att välja färg kan å andra sidan vara krångligt. Ta hjälp av experter inom kulörval och vilken typ av färg som passar ditt projekt bäst! Att måla väggar en sak, men att måla köksluckor en helt annan. Självklart går det utmärkt att göra det själv, men se till att följa de tips och råd vid målning av köksluckor som finns. Känner du dig inte som den händigaste personen finns där också alternativet att ta professionell hjälp och sprutlackera köksluckorna.  

Uppgradera handtagen

Som vi redan har varit inne på kan renoveringsprojekt kännas överväldigande. Men du får inte glömma att detaljerna kan göra större skillnad än vad du tror. En sådan enkel sak som att byta ut handtagen på köksluckorna är en underskattad förändring. Idag finns det företag som helt specialiserar sig på beslag och handtag och erbjuder därför ett enormt sortiment! Du kan välja mellan handtag och knoppar i mässing, chrome, läder, trä eller en mix av det mesta – allt för att du ska kunna uppgradera ditt kök efter din stil! 

Experimentera med kaklet  

När det kommer till kakel behöver man inte nödvändigtvis riva ner allt och börja om på nytt, utan det går att uppdatera det som redan finns. Till exempel kan man måla kakel och experimentera med färg som antingen matchar köket eller bryter av helt med en härlig kontrast. Det ger inte bara ett helt nytt intryck, utan kan dessutom täcka över gammalt slitage. Men det är viktigt att det görs korrekt och med rätt typ av färg eftersom kaklet i köket utsätts för mycket värme och fukt. Se till att läsa noggrant om de tips och råd som finns kring att måla kakel för att det ska bli bra gjort! 

Ett annat sätt att uppdatera kaklet är att färga fogarna som har blivit missfärgade med åren eller bara helt enkelt är i behov av en förändring! Genom att kika på tips och råd om att färga fogar kan du på ett enkelt sätt göra det själv. Slutligen finns alternativet att byta ut det befintliga kaklet helt och hållet. Detta går givetvis också att göra själv, men är kanske ett av de större projekten att ta sig ann. Även här rekommenderar vi att följa expertråd eller anlita professionell hjälp!

Uppgradera vitvarorna!

Något som oftast byts ut först när det går sönder är vitvaror. Inte för ens det är en pöl utanför kylskåpet är vi redo att ta tag i att köpa ett nytt. Men en tanke kan vara att byta uta alla befintliga vitvaror samtidigt, för att på så vis skapa en helhetskänsla i köket. Här är det dessutom viktigt att läsa på en del, eftersom urvalet av märken, storlekar och utseende är stort. Kika på bäst i test listor för att avgöra vad som kan passa just dig bäst, men glöm inte heller bort att på just vitvaror kan det vara värt att lägga lite extra pengar direkt på god kvalitet, för att undvika att spendera mer pengar på reparation av dålig kvalitet!

Byt ut inredning och dekor!

Och sist men inte minst, byt ut din inredning och dekor! Allt från köksbord, stolar och mattor till växter, ljuslyktor och lampor. Små förändringar kan göra stora saker för helheten. Det innebär dessutom att du inte behöver riva upp eller måla om någonting. Vårt tips är att skapa en moodboard där du samlar ihop inspiration som matchar just din stil och smak innan du börjar köpa på dig saker!

 Att totalt renovera köket 

Det är inte alltid ett kök kräver fullständig renovering, och just därför vill vi rekommendera er att välja ut några av de här tipsen för att göra processen enkel, men ändå skapa en känsla av ett nytt, fräscht och up-to-date kök! Om du ändå känner dig sugen på eller är i behov av att totalrenovera hela köket så rekommenderar vi dig att spana in detta blogginlägget om 5 saker du bör tänka på när du renoverar köket . Glöm inte heller bort kolla upp hur du kan använda rotavdraget när du renoverar köket!

Även om många av de här tipsen är do-it-yourself projekt så krävs det en hel del material och verktyg som gör att summorna lätt springer iväg. Självklart kan vi hjälpa dig att finansiera renoveringen av köket! Ansök här direkt! 

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.