Renovera hemmet – så får du nytt liv i bostaden

Publicerat 31 juli 2023 under kategorin Hus & Hem

-

Att ge ditt hem en renovering är ett utmärkt sätt att fräscha upp det och ge det nytt liv. Det finns många olika saker du kan göra för att förvandla ditt hem, och här kommer några tips som kan hjälpa dig på vägen!

Hemma bra, men renovering bäst!

Ibland kan man tröttna på hur det ser ut i dagsläget, ibland räcker det med att flytta på en möbel eller två – men då och då är det skönt att vända blad helt! Häng med på våra tips för att få nytt liv i hemmet, så att ditt hem känns nytt och fräscht igen! Behöver du fler tips på hur du enkelt piffar upp ditt hem så läs mer här.

Nya färger – nytt hem!

Vi har alla sett väggar som har blivit lite tråkigt solblekta, täckta av en gammalmodig tapet eller bara tappat sin forna glans. Att uppdatera färgerna i ditt hem kan göra en stor skillnad och ge en helt ny känsla. Du kan välja en modern färgpalett som passar din personlighet och stil. Starka färger av jordnära typ har blivit väldigt populära under de senaste åren. Några av de mer utstickande färgerna som brukar användas är:

  • Grönt
  • Brunt / Beige
  • Rött
  • Blått
  • Terracotta

Vill du istället ha en mer nedtonad och minimalistisk färgsättning så rekommenderar vi vitt, grått eller beiget! Då kan du istället få in färg på andra sätt, som att lägga till några nya dekorativa kuddar, krukor, tavlor och gardiner i fräscha färger! Detta kommer verkligen att ge ditt hem ett nytt lyft!

Släpp in ljuset

Ibland är det bara lite mörkt! Ljus kan verkligen förvandla en tråkig och mörk plats till en luftig, lätt och öppen miljö. Du kan ljusa upp hemmet på två olika sätt – med dagsljus eller med artificiellt ljus.

Det finns flera sätt att öka ljusinsläppet på, till exempel genom att ta bort tunga, mörka gardiner och byta dessa till lätta draperier. Se även till att rensa upp runt fönsterna, detta kommer att ge en ljusare och luftigare känsla. Ett hett tips för att dels ljusa upp hemmet, men även göra att det upplevs större, är att hänga upp speglar! Om du vill ha ännu mer naturligt ljus, och om möjligheten finns, kan du överväga att installera nya fönster eller glasdörrar.

Vill du ljusa upp hemmet med lampor så rekommenderar vi att se över taklampor, golvlampor och dekorativa bordslampor. Lampor som ska ge ljus som efterliknar dagsljus bör ligga mellan 5500 – 6500 Kelvin, dekorativa lampor som ska fungera som ”miljöförstärkare” kan ligga lägre på Kelvinskalan. 

Hejdå gammalt golv, hej fräschhet! 

Vi glömmer ofta där fötterna går! Att byta golv är ett utmärkt sätt att ge ditt hem nytt liv och förbättra utseendet där hemma. När du väljer golvmaterial är det viktigt att tänka på färgen och stilen som passar ditt hem och din personliga smak. Innan du börjar riva upp golvet är det viktigt att du vet vilket golv du ska byta till, vilka lister du ska ha till och hur du på bästa sätt utför arbetet. Är du osäker så finns det professionell hjälp att ta in – och då försäkrar du dig om att det blir bra gjort!

Det nya golvet kommer att ge ditt hem en fräsch och modern look, samtidigt som det gör det lättare att hålla rent och snyggt. Så överväg att byta golv för att ge ditt hem en uppfräschning!

Glöm inte! Har du parkettgolv så kan du ofta slipa och betsa golvet för att ge ditt hem en helt ny look! 

Köket – hemmets hjärta!

Köket är hjärtat i hemmet och en plats där många minnen skapas! Men om ditt kök börjar kännas utdaterat eller tråkigt kan det påverka hela upplevelsen av att vara i ditt hem, och inte minst glädjen av att laga mat! Lyckligtvis finns det många sätt att renovera ditt kök så att ditt hem får drömköket det förtjänar! Nedan följer några tips på vad du kan göra för att ge ditt kök ett ansiktslyft som kommer att sätta köket i ett helt nytt ljus. 

  • Byta ut handtagen
  • Måla om köksluckorna
  • Byta till nytt kakel
  • Byta bänkskiva
  • Byta vitvaror

Ett hett tips som varit populärt de senaste åren är att öppna upp köket! Låt köket bli en central och social del av ditt hem, inte något som är undangömt. En köksö är ett effektivt sätt att skapa en naturlig plats att umgås kring vid middagsbjudningar eller med familjen – såväl som extra yta och förvaring!

Låt badrummet bli en del av showen! 

Ditt badrum kan vara en av de mest avkopplande platserna i ditt hem, men det kräver också lite kärlek och omsorg för att hålla det i toppskick! En badrumsrenovering kan förvandla ditt badrum till en avkopplande, modern och stilren oas. 

Det finns många olika saker du kan göra för att uppdatera ditt badrum, som att installera en ny dusch eller badkar, byta bänkskivan och dekoren, byta ut handfatet och lägga till en dimmer på belysningen. 

Går du i tankarna av en mer heltäckande renovering så kan du välja golv- och väggmaterial som matchar din stil! Genom att välja moderna och stilrena material kan du skapa en känsla av lyx och rofylldhet i ditt badrum. Ta dig tid att tänka igenom vad du vill ha ut av ditt badrum och skapa sedan en plats där du kan koppla av, och som kan bli en del av hemmets charm! 

Behöver du hjälp med finansiering?

Vill du nu ge ditt hem en fräsch makeover och få nytt liv i bostaden? Vi hjälper dig att finansiera dina projekt och investeringar i hemmet, ansök om lån direkt här! 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.