Inredningstrender 2022 – Så fixar du hemma!

Publicerat 21 december 2021 under kategorin Hus & Hem

-

Skippa vårstädningen, nu börjar vi med år-städningen! Vilka är de hetaste inredningstrenderna inför 2022? Hur kan du piffa upp ditt hem för att skapa högre trivsel, komfort och modernitet? Vi har samlat de absolut hetaste trenderna för 2022 – ta fram anteckningsblocket, för nu renoverar vi!

Vad utgår vi ifrån?

Vi ser tillbaka på 2020 och 2021  

Det är alltid roligt att se tillbaka på trender som funnits och vilka spådomar som slog in. Inredningstrenderna för 2020 och 2021 handlade i första hand om att paketera lyxet och lugnet till hemmet. Detta var året som många började spendera mer och mer tid hemma och helt plötsligt blev det väldigt viktigt att ha en balans hemma som var såväl funktionell och effektiv under dagen, som lugn och ombonad under kvällen. 

Det kommer kanske inte som en chock att många av trenderna var att omfamna växtligheten och dagsljuset. Med detta kom också de mer jordiga tonerna som beige, blått och grönt. Träinslag och funktionella ytor i hemmet med en kryddning av minimalistisk konst blev stämpeln för många.

Hur ser vardagen ut framåt?

Innan vi dyker rakt in i design- och inredningstrenderna för 2022 så kan det vara bra att lägga grunden för var dessa grunder kommer ifrån – nämligen vår vardag. Hur kommer livet att se ut 2022 och framåt? Idag är det vanligt med hybridarbeten, alltså att man arbetar hemifrån vissa dagar.

Vi kan också spå att vardagen får en sättning av många temporära lösningar under 2021, och detta kan verkligen sätta stämpeln för de nya trenderna. I fokus står fortfarande balans mellan vardag och helg, arbete och fritid, effektivitet och lugn. Låt oss nu se vad 2022 kan bjuda på!

Några heta tips inför 2022!

Hållbart och naturligt

Under 2022 kommer hållbara material och naturinslag slå rötter. Den växande oron för klimatkrisen har under flera år trappat upp intresset för hållbarhet i hemmet. Det kommer därför bli vanligare att se “vintage-möbler” i hemmet såväl som begagnade och hemmafixade möbler. Att köpa en gammal byrå och måla om den med en färg som skriker “dig” gör miljön en tjänst samtidigt som det gör hemmet personligt.

Vi ser även ett högre tryck på hållbart framtagna möbler och material såväl som återvunna material. Är det naturligt så är det trendigt! Det kommer därför också bli allt mer populärt att sammanväva naturliga element såsom växter, jordiga toner och naturligt behandlade möbler till hemmet.

Hemmakontoret förlänger sitt kontrakt

Vi har nog alla haft ett kontor vid köksbordet med kaffekoppen farligt nära datorn – inte längre! Nu flyttar hemmakontoret in på riktigt och outnyttjade ytor kan omvandlas till ett fantastiskt hemmakontor – såklart med naturliga inslag.

Här sätter kreativiteten gränserna och det finns redan idag flera exempel på multifunktionella ytor där hemmakontor sömlöst vävts samman med resten av de personliga ytorna. Fokus på effektivitet och smidighet ligger kvar sedan 2021 och vi kan komma att se lösningar som riktar sig mer åt det funktionella hållet än det strikt stilrena. Det är alltså viktigare att ha ett hem som underlättar vardagen och frigör mer tid för dig, än att sätta form före funktion.

Minimalt men personligt

Ett mode som hållit i sig under ett antal år är det minimala – “less is more”. Vad som har börjat smyga sig på mer och mer är att väva in det personliga också. Vi kan förvänta oss att denna trend är här för att stanna och kommer växa sig starkare under 2022. Små personliga inslag i hemmet berättar en historia om dig själv, samtidigt som det minimala håller det stilrent.

Det mångsidiga hemmet

Hem, arbete, hem, arbete… Definitionen och syftet skiftar snabbt i dagens klimat, våra hem har också blivit våra arbetsplatser, sociala ytor för fart och fest, men även lugna ytor för att varva ner. Hur kan vi kombinera allt detta? En trend som är på ingång för 2022 är att inreda och designa med mångsidighet i åtanke – hur kan denna yta användas vid olika tillfällen? Ett exempel på detta kan vara ett levnadsrum som agerar kontor/mötesplats under dagarna men som blir finrum vid middagsbjudningar. En köksö kan fungera för studier under dagen och för samling med familjen under kvällen.

Här är också kreativiteten, i lika delar som planlösningen, begränsningen. Men en sak är säker, med rätt inredningselement och eftertanke så kan ett utrymme i hemmet lysa upp med liv under dagen och samtidigt vara familjens lugna samlingsplats under kvällen.

Kommer du ta fram verktygslådan?

Blir det en ny design hemma? 

Väcks det nu några tankar inför 2022? Kanske är det dags att ta fram verktygslådan och piffa upp hemmet till nästa års hetaste trender! Frågan är just om det blir minimalistiskt och multifunktionellt eller om det blir rustikt och färgglatt, valet är ditt…

Är du redo att renovera hemmet och välkomna 2022 med öppna armar? Kontakta oss här så hjälper vi dig att finansiera köpet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.