Ansök om lån

Glasa in din altan och förläng sommaren med dessa enkla tips! Publicerat 10 augusti 2021 under kategorin Hus & Hem

Vem vill inte kunna njuta lite extra länge av sommarvärmen, även när hösten börjar närma sig? Det kan bli möjligt genom att man glasar in sin altan! 

En perfekt lösning för att kunna njuta utomhus även då vädret inte tillåter, under alla säsonger! Men hur går man tillväga när man glasar in en altan? Vi svarar på alla dina frågor och funderingar!

Glasa in altan – Hur gör man?

Det finns många fördelar med att glasa in altanen – Du kan sitta utomhus även om vädret är dåligt, med skydd från regn, vind och kyla. Framförallt är det enkelt om man redan har en befintlig grund att bygga på, som en altan eller ett trädäck. Att glasa in altanen är ett hyfsat enkelt och snabbt projekt för den händige och kostar desto mindre än om du köper ett nyckelfärdigt uterum. Hur du bygger ett uterum från grunden kan du läsa mer om här.  

Så, hur går man då tillväga? 

Ta dig först en funderare på vad du vill ha din inglasade altan till och om du vill kunna använda den under hela året eller endast under sommaren. Efter att du har rett ut dessa frågetecken är det dags att fundera på materialval, isolering och eventuell uppvärmning. 

Bygglov för inglasning av altan.

Som med alla större hemmabyggen måste du även kolla upp bygglovs-reglerna för att glasa in din altan innan du sätter igång. Det kan nämligen räknas som att du gör en fasadändring och då måste du ansöka om bygglov. Läs mer om bygglov för inglasning av altan här.

Inglasad altan – Hur ska den se ut?

När du själv glasar in din altan har du möjlighet att sätta din egna prägel på hur själva utformningen ska se ut, till skillnad mot om du köper ett nyckelfärdigt uterum. Här kan du själv välja material och färger fritt. 

Tänk dock på att välja rätt typ av glas för att isoleringen ska passa för just dina behov – Vill du ha ett välisolerat uterum som kan användas även under vintern eller vill du ha en lite svalare plats att hänga på under de varmare månaderna? Läs mer om fönster och isolering här.

Uppvärmning av uterum 

För dig som planerar att använda dig av din inglasade altan året runt och även de dagar då solen lyser med sin frånvaro så finns det många bra uppvärmningslösningar. 

Du kan använda dig av allt från infravärme, golvuppvärmning, gasolvärmare etc. Du kan läsa mer om de olika uppvärmningsalternativen här.

Så, när bygget är klart och allting är på plats är det bara att sätta igång och njuta av den goa värmen i ditt nybyggda uterum! Vill du glasa in din altan och behöver ett bra lån? Vi hjälper dig, ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

8 februari 2022

5 tips för att bygga det optimala hemmakontoret!

Under de senaste åren så har termen “hemmakontor” blivit allt vanligare. Vi lever i en tid där arbete hemifrån är accepterat, vare sig det är en pandemi eller ej. Men hur är egentligen våra hemmakontor? Sitter du vid matbordet eller tillochmed i soffan? Det blir allt viktigare att ha en …Läs mer »

24 augusti 2020

Tänk på detta när du ska välja spabad

Att välja spabad kanske kan kännas lite förvirrande då utbudet är stort. Men med rätt research och guidning kan du välja ett spabad som passar just dina behov och krav. Häng med när vi snackar om allt som rör spabad och vad du ska tänka på inför ditt köp.  Spabad – Inne elle…Läs mer »

21 november 2019

Installera solceller hemma - våra bästa tips!

Går du tankarna att installera solceller hemma? Hållbart producerad energi har blivit en riktig snackis de senaste åren och marknaden för solceller till huset har fullkomligen exploderat. För bara ett litet tag sedan presenterade till exempel IKEA sin lösning för solceller till villor, ett ko…Läs mer »

Visa allt i kategorin Hus & Hem

Stäng