DIY-renoveringar som sparar pengar: En guide i hur du gör det själv och minskar kostnaderna.

Publicerat 26 januari 2024 under kategorin Hus & Hem

-

Att genomföra renoveringar själv är inte bara tillfredsställande, det kan också spara dig betydligt mycket pengar jämfört med att anlita professionella hantverkare. I den här guiden kommer vi att utforska olika DIY-renoveringsprojekt och dela med oss av smarta sätt för dig att minimera kostnaderna samtidigt som du skapar fantastiska förbättringar i ditt hem.

Målmedveten planering av ditt DIY-projekt

Att påbörja ett DIY-renoveringsprojekt kräver noggrann och målmedveten planering. Identifiera tydligt ditt mål, uppskatta kostnaderna för material och verktyg samt skapa en realistisk tidslinje för genomförandet. Genom en väl genomtänkt plan ökar du chanserna för ett lyckat projekt och undviker överskridanden av din budget.

Underskatta aldrig en bra planering. Här kommer vår lista på de saker som du bör tänka på innan du sätter igång:

  • Skiss (med mått angivna)
  • Material (mängd och kostnad)
  • Verktyg och tillbehör
  • Tidsplan

Bygg ut denna lista så att den passar dig och dina projekt!

Renovera med begagnat material

Ett utmärkt sätt att spara pengar är att utforska begagnade material. Begagnade möbler, dörrar, fönster och andra byggnadselement kan hittas till överkomliga priser på second-hand-marknader eller online. Genom att vara kreativ och öppen för begagnade alternativ kan du skapa unika och prisvärda förbättringar i ditt hem.

Glöm inte att du även kan restaurera eller omforma trasiga möbler. Detta är ett roligt sätt att återbruka material såväl som ett bra sätt att få in egengjorda och unika objekt i ditt hem.

Måla om för en fräsch look

Att måla om är en av de mest kostnadseffektiva sätten att förnya ditt hem. Välj färger som passar din inredning och ge varje rum en fräsch och modern look. Genom att ta på dig målarrollen själv sparar du pengar på arbetskostnader och har full kontroll över resultatet.

Det är även ett roligt projekt att göra med familjemedlemmar eller vänner. Se bara till att noga täcka möbler och maskera i förväg. Till målandet rekommenderar vi svängig musik för att göra projektet roligare!

Enklare snickeriarbeten för personligt präglade detaljer

Ge ditt hem en personlig touch genom att lägga till egentillverkade snickeridetaljer. Det kan vara allt från hyllor och bänkar till enklare möbelprojekt. Med grundläggande snickerifärdigheter och verktyg kan du själv skapa anpassade detaljer som ger ditt hem karaktär utan att bryta banken.

Här rekommenderar vi återigen en tydlig plan, skisser, material och tidsplan. Detta kommer hjälpa dig att genomföra projektet som tänkt. Med en tydlig planering kan du även förutse och stöta på eventuella hinder innan de sker i verkligheten. 

Att själv snickra ihop och måttanpassa är ett roligt sätt att bidra med karaktär till sitt eget hem.

Känner du dig nu redo att göra ditt hem till ditt egna med DIY-renoveringar?

Behöver du hjälp med finansiering?

Vi på MyMoney förstår att även DIY-projekt kan kräva ekonomiskt stöd. Vi erbjuder därför skräddarsydda finansieringar för dina projekt och investeringar i hemmet. Ansök om ett lån direkt här för att förverkliga dina renoveringsdrömmar!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.