Designtrender 2023 – så piffar du upp hemmet!

Publicerat 31 mars 2023 under kategorin Hus & Hem

-

Designtrender för 2023! Vilka är de hetaste nya trenderna inom inredning? Här är vår lista på de hetaste designtrenderna under 2023, från jordnära färger och vintage möbler till maximalistisk inredning och mycket mer. Gör dig redo för ett spännande år fyllt med inspiration och nya idéer för din inredning!

Trender för 2023

Vilka är de hetaste trenderna för inredning under 2023? Hur kan du inreda ditt hem eller kontor med den senaste designen? Läs vår lista över de hetaste designtrenderna för 2023!

Förra årets fokus kan ni läsa mer om här.

Jordnära, naturliga färger

Designtrender har länge varit inspirerade av naturen, och 2023 är alltså inget undantag! Fokus ligger på jordnära och naturliga färger som förmedlar en känsla av lugn och harmoni. Genom att arbeta in ett tydligt färgtema i din design gör du ytan både enhetlig och personlig! De färger som ligger i topp för 2023 är:

Terrakotta – varm och jordnära accentfärg

Grönt – förknippas med naturen, ger avkoppling och lugn

Sand – neutral och mjuk basfärg som ger en avslappnad känsla

Brunt – jordnära färg som ger en varm och inbjudande atmosfär

Blått – naturliga toner som påminner om hav och himmel, ger en sofistikerad känsla.

De naturliga färgerna kan därför användas i allt från inredning till mode och grafisk design, och förmedlar en känsla av lugn och harmoni – extra viktigt i dagens hektiska samhälle!

Maximalism – men modernt

Maximalism är den senaste trenden inom interiör design – och det är lätt att förstå varför! Du inte ska vara rädd för att kombinera färger, mönster och material på ett lekfullt sätt för att på så sätt fylla rummen med personlighet och energi.

I en maximalistisk inredningsstil finns det inga regler – allt är tillåtet! Du kan kombinera en mängd olika möbler, dekorativa föremål och konstverk för att skapa en inredning som är full av liv och rörelse. Färg är också en viktig del av maximalism, du kan använda färg i en mängd olika kombinationer för att skapa en spännande och färgglad inredning.

Maximalism handlar också om ta risker och att ha kul med inredning. Det är en inredningstrend för dig som vill ha en personlig och unik inredning som skiljer sig från mängden. Maximalismen är alltså perfekt för dig som vill skapa en personanpassad miljö!

Vintage möter modernt

Vintagemöbler är en av de hetaste trenderna i inredningsvärlden – missa inte chansen att skapa en unik och personlig inredningsstil! Med hjälp av vintage möbler kan du ge ditt hem en charmig och autentisk känsla som inte kan matchas av moderna möbler. 

För att lyckas med denna stil kan du blanda din moderna stil med inslag av vintage, för att göra det lättare kan du hålla dig till en specifik tidsperiod eller färgpalett. Denna stil passar bäst när dina vintagemöbler naturligt passar in i det övriga designspråket. 

Släpp loss din kreativitet och skapa ett hem som är unikt, personligt och trendigt med hjälp av vintage möbler!

Arbetsplats med fokus på dig

Arbetsplatsen har ändrats – och i många fall till det bättre! Denna trend började på hemmakontoret och slår sig fast även för 2023. Arbetsplatsen har nu blivit en individuellt stylad yta med fokus på dig! Detta kan vara allt från möbler i din stil, till väggfärger, växter, detaljer och material.

Arbetsplatsen har fått en glad makeover till det mer personliga, där du som individ är i fokus. Den personanpassade arbetsplatsen ger dig mer än bara lugn och ro, i många fall arbetar du även mer produktivt och kreativt i en miljö där du trivs. 

Detta är en trend du inte vill missa! Gör arbetsplatsen till din egen – med fokus på dina behov! 

Bonus! DIY

Få ditt hem att kännas mer personligt med DIY – du kan exempelvis skapa egna tavlor, kuddar eller gardiner med unika mönster och färger. Du kan också prova på att bygga egna hyllor eller måla om gamla möbler för att ge rummet en unik touch.

DIY-projekt är inte bara roliga, de kan också vara kostnadseffektiva och ge dig möjlighet att skapa en inredning som är helt anpassad efter dina önskemål och behov. Så varför inte ta fram verktygslådan och börja skapa en inredning som är både personlig och unik!

Behöver du hjälp med finansiering?

Har du blivit inspirerad till att piffa upp hemmets design för 2023? Små förändringarna gör ofta en stor skillnad!

V hjälper dig mer än gärna att finansiera din investering. Ansök om lån direkt eller kontakta oss så berättar vi mer!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.