Bygga garage – här är våra tips!

Publicerat 20 maj 2020 under kategorin Hus & Hem

-

Dags att bygga garage? Att ha ett modernt garage har många fördelar. Du kan ha bilen eller bilarna i tryggt förvar bakom lås samtidigt som du slipper borsta bort snö och is under årets kallare månader. Dessutom får du kanske plats att förvara andra viktiga saker i garaget som cyklar och verktyg. I denna artikel guidar vi dig när du bestämt dig för att bygga garage, häng med!

Bygga garage

bygga-garage-fundera-2

Att bygga garage behöver inte vara så svårt. Med rätt inställning och noggrann planering får du ett nytt garage på nolltid. Men det är såklart några saker du måste fundera över innan du sätter igång med ditt bygge. Här nedan ger vi dig våra bästa tips inför garagebygget!

Planera, planera, planera

bygga-garage-3

Steg nummer ett är att se till att ha en gedigen planering. Utan en plan blir det svårt att föreställa sig vilka typer av utmaningar du kommer ställas inför. Utmaningar som du kanske kan undvika om du har en riktigt bra plan.  

Storlek

bygga-garage-5

Vilken storlek ska ditt nya garage ha? Det här är såklart avgörande för att kunna planera var garaget ska stå men också vad det ska kunna inrymma. Har du bara en bil eller behöver du plats för flera? 

Förvaringsmöjligheter

Vill du kunna förvara andra saker än bara bilar i ditt garage? Kanske vill du även ha plats för att kunna meka med bilen/bilarna? Har du motorcykel, moped, cyklar och/eller gräsklippare som ska kunna förvaras här? Se till att förvaringsmöjligheterna du behöver finns med i beräkningen!

Isolerat eller ej?

bygga-garage-isolering-6

Vill du ha ett isolerat garage eller ej? För att slippa frost är det helt klart bäst att bygga ett isolerat garage. För isolerade garage är det dock viktigt att tänka på god ventilation för att undvika rost eller andra fuktskador. 

Behöver du bygglov

Detta är såklart superviktigt! Kolla upp om du kommer behöva bygglov för att kunna bygga ditt nya garage. De flesta garage kräver ett bygglov och att bygga utan bygglov är inte ett bra alternativ. Här kan du läsa mer om bygglov.

Bygg själv eller anlita byggfirma

bygga-garage-firma-8

När du har alla tillstånd och ritningar på plats är det dags att börja bygga! Då är frågan om du själv ska stå för bygget eller om du ska hyra in en firma som gör jobbet åt dig. 

Bygga själv

För dig som är händig och ska bygga garaget själv har du givetvis en hel del efterforskning kring materialval och verktyg att göra. Se till att ha stenkoll på inköpslistan för att undvika tråkigheter i byggprocessen. Genom att bygga själv kan du kanske begränsa kostnaderna något genom att slippa betala för en firmas arbetskraft. Däremot kanske bygget tar längre tid om du väljer att göra det själv. 

Anlita en firma

Som alltid när du anlitar en entreprenör eller byggfirma gäller det att ha ett tydligt avtal. I avtalet ska framgå vad som är överenskommet, vad som ingår och inte samt hur mycket det ska kosta. För att hitta bästa lösningen för dig rekommenderar vi alltid att man jämför några olika alternativ

När du har ditt nya garage kanske du behöver en ny bil för att matcha ditt splirrans nya garage? Kolla in tidernas coolaste bilar här! Om du behöver ekonomisk hjälp att bygga garaget kan du enkelt ansöka om lån här. 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.