Ansök om lån

Vad innebär det nya bonus-malus-systemet för dig med företagsbil? Publicerat 25 april 2017 under kategorin Finansiering

Regeringen har beslutat om att växla upp klimatarbetet ytterligare och det innebär att det ska bli ännu mer förmånligt att köra miljöanpassad bil med lågt koldioxidutsläpp. År 2018 föreslår regeringen att det nuvarande systemet för fordonsbeskattning ersätts med ett nytt som kallas bonus-malus vilket betyder bra/dåligt på latin och syftar till att systemet ska löna sig för de som satsar på miljöbil och vara sämre för de som väljer att köpa en bil med hög miljöpåverkan. Läs här om vad du med företagsbil kan göra för miljön.

Satsa på miljövänlig företagsbil

Vinnarna i det nya systemet blir de företag som kör med bilar som släpper ut noll gram koldioxid som får en bonus på hela 45.000 kr. Förlorarna blir de som satsar på dieselbilar och törstiga bensindrivna bilar som kan räkna med dyrare bilskatt. Det kan därför vara värt att satsa på elbil eller hybridbil om nya företagsbilar planeras att inköpas inom de närmsta åren. Läs regeringens förslag här.

Nya regler för förmånsbilister

En viktig punkt med det nya förslaget är att det blir ändrade regler för förmånsbilister som tidigare fått fordonsskatt och trängselavgifter betalt av företaget som äger bilen. Nu blir det föraren själv som får stå för dessa kostnader vilket kan bli dyrt för förmånsbilister i Stockholm och Göteborg på grund av trängselavgifterna. Läs mer om de ändrade reglerna till följd av bonus-malus-systemet på Svenska Dagbladet.

tjänstebil eller förmånsbil person 5

Vi hjälper dig givetvis med billånet om det är dags för en ny företagsbil eller flera. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning kring ditt nuvarande upplägg och framtida bilköp!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

10 augusti 2022

Tjänstebil eller förmånsbil - Så gör du rätt val!

Att skaffa en företagsbil har många fördelar, och kan underlätta en hel del för din verksamhet! Men vad är egentligen skillnaden mellan en tjänstebil och en förmånsbil? Och hur vet du vad som passar er arbetsplats bäst? Det ska vi nu reda ut! Vi har sammanställt allt vad du behöver veta …Läs mer »

18 juni 2020

Allt du behöver veta om delbetalning

Delbetalning är idag ett väldigt vanligt betalsätt för många av oss. Många av livets större köp måste göras med hjälp av ett lån och en delbetalningsplan. Det kan handla om hus- eller bilköp men även mindre lån såsom lån till renovering eller tillbyggnad där hemma. I denna artikel …Läs mer »

Visa allt i kategorin Finansiering

Stäng