Årets julklappar – Vilka ska du satsa på?

Publicerat 30 november 2021 under kategorin Finansiering

-

Året 2021 börjar närma sig sitt slut! Ännu en gång är det dags att klura ut vad som ska bli årets julklappar! Så, vad ska man välja? Med tanke på de senaste åren av restriktioner är vi nog många som suktar efter stora sammankomster. Upplevelser och evenemang står högt på mångas lista helt enkelt, och vi ska kika på lite olika alternativ! 

Men året har också kantats av diskussioner kring vår livsstil och miljöpåverkan. Om vi nu kan anpassa oss efter en pandemi, kan vi då inte anpassa vår livsstil till en med mindre påverkan på miljön? Med det sagt, bör årets julklappar vara; färre i antal, avsedda för långsiktigt bruk, hålla god kvalitet och ses mer som en investering. Självklart har vi några förslag! 

Årets julklapp – evenemangsbiljetter

Det har säkert inte undgått någon att årets julklapp är evenemangsbiljetter, och inte är väl det så konstigt? Längtan efter att få gå på konserter och föreställningar är helt enkelt stor bland många! Men vad finns det nu då för kommande evenemang? En hel del faktiskt! Året 2022 välkomnar oss med flera konserter, festivaler, musikaler, teater och andra föreställningar, och vi har listat några till er: 

Sommarfestivalen BIG SLAP 

Som många av oss har saknat sommarfestivalerna! Nu har vi äntligen chansen igen och de gör oss inte besvikna. Under juli 2022 kommer inga mindre artister än Justin Bieber och Martin Garrix att spela på årets BIG SLAP festival i Malmö. Detta vill inte vi, du, eller någon som står dig nära, missa! Läs mer här! 

 

Augusti konsert med Ed Sheeran 

Årets julklappar behöver inte användas direkt. Varför inte unna någon en riktigt höjdpunkt i slutet av sommaren? I Augusti 2022 kommer Ed Sheeran till Sverige under sin världsturne, och här gäller det att vara snabb! Det finns inte många biljetter kvar – så kika på utbudet direkt!

Humorföreställning med David Sundin!

Har du en när och kär som är i behov av ett gott skratt? Då ska du utan tvekan spana in den här humorföreställningen med David Sundin – “Nya Svenska ord”, där han berätta för publiken vilka ord han tycker saknas i det svenska språket. Läs mer om föreställningen och hur du bokar biljetter här!

RAIN MAN – En teaterresa tillbaka till 80-talet!

Gör en resa tillbaka till 80-talet i föreställningen RAIN MAN med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson. Föreställningen är baserad en Oscarsbelönad film med Dustin Hoffman och Tom Cruise, en riktigt hjärtevärmande historia att dela med någon du tycker om! Läs mer här!

Mamma Mia – The party! 

Nu har musikalklassikerna Mamma Mia fått ett nytt liv i Mamma Mia -The Party! Föreställningen tar vid där den tidigare musikalen och filmen slutar och bjuder med publiken på ett riktigt paradisäventyr. En perfekt gåva till någon du bryr dig om! Du hittar biljetterna här!

Årets julklappar – långsiktiga investeringar.

Att leva en hållbar livsstil blir bara mer och mer viktigt för de flesta av oss, och att rannsaka sina konsumtionsvanor är något alla är i behov av. Därför vill vi slå ett slag för färre antal och mer hållbara julklappar. Varför inte satsa på en ordentlig julklapp istället för flera stycken? Se det som en investering, något av hög kvalitet som kommer hålla flera år framöver och inte slängas efter bara några användningar. Dessutom behöver inte alltid en julklapp bara vara till en person! Du kan till exempel investera i något för både dig själv och din partner, dina föräldrar eller syskon –  Eller varför inte bara hela familjen? Här kommer våra förslag!

Smycken & klockor: årets exklusiva julklappar!

En gåva som är både en investering och som samtidigt är lyxig är smycken och klockor. Båda passar perfekt som årets julklappar till både partnern, föräldrarna eller barnen! Utbudet är enormt och det kan vara svårt att navigera, men vi ett par tips på hur du kan sålla bland produkterna. Satsa på hållbara metaller som guld och silver, eftersom de tål att användas men kan också repareras i stor utsträckning. Undvik metaller som mässing eller de med förgyllda ytor eftersom de tappar färg och ofta inte går att reparera. För att hitta din lokala silver- och guldsmedsbutik kan du klicka här!

En klassisk klocka går ju aldrig ur tiden – en perfekt kandidat bland årets julklappar! Även om vår digitaliserade värld erbjuder klockor i mobiltelefoner, finns det ändå något härligt med att bära en klocka om handleden. Här råder vi dig att verkligen välja bland de mer klassiska modeller. Metallrem är att föredra eftersom det är mer tåligt för slitage än en läderrem. Eller! Varför inte satsa på en begagnad för ett ännu mer hållbart alternativ? Spana in utbudet här!  

Spabad: Hemmalyx på ny nivå!

Istället för att resa iväg till spahotell, varför inte skapa ett spa hemma hos er själva? Vore det inte årets mest perfekta julklapp till dig och din partner? Investera i ett spabad som kommer vara er år framöver och förgylla allt från kalla vinterdagar till ljumma sommarkvällar. Och tänk, du slipper att resa iväg för att unna dig en riktigt härlig spa-stund! 

Spabad, en toppenkandidat bland årets julklappar helt enkelt! Men vilket ska man välja? Utbudet är otroligt stort, och det finns allt från spabad inomhus, utomhus och uppblåsbara. Vill du veta lite mer om dessa olika varianter, eller vad du bör tänka på när du ska köpa spabad, ska du definitivt spana in detta blogginlägget!

Elbilen: årets miljömedvetna julklapp! 

En kanske något ovanlig julklapp, men varför inte tänker vi? Den ultimata investeringen är väl ändå en bil? Dessutom är en elbil inte bara en investering för dig själv utan även för miljön. Med andra ord är det en win-win! Som sagt behöver inte en julklapp vara till en person, utan det kan vara till hela familjen. Just därför är elbilen också en perfekt kandidat bland årets julklappar – en för hela familjen. 

Men att köpa elbil kräver att man läser på lite, det är ju inte bara att välja vilken som helst. Precis som våra andra tips på årets julklappar, är utbudet bland elbilarna stort. Därför vill vi hjälpa dig i hur du ska tänka kring valet och köp av elbil. Det finns fem viktiga punkter att fundera på; (1) laddningsmöjligheter, (2) hybrid eller elbil, (3) räckvidden på en laddning, (4) priset och (5) modellen. Läs mer om att de viktiga punkterna här!

 

Finansiering 

Hoppas att den här listan gav dig lite inspiration till dina julklappsinvesteringar! Behöver du lite hjälp att finansiera större köp inför det nya året? Investeringar är ofta kostsamma, men även stundvis nödvändiga. Oroa dig inte, vi finns här för att stötta dig. 

Kontakta oss för att få prata med en personalrådgivare eller ansök om lånet här direkt! 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.