5 tips om att leasa företagsbil

Publicerat 25 juli 2017 under kategorin Finansiering

-

Funderar du på att leasa en bil till företaget? Läs våra värdefulla tips nedan innan du sätter igång. Visste du att vi kan hjälpa dig se över ditt leasingavtal för firmabilen? Våra kunder sänker ofta sin månadskostnad med mer än 20%. Kontakta oss här om du vill veta mer.

 1. Välj ett känt bilmärke.
  De etablerade märkena på den svenska marknaden såsom Volvo, Audi eller BMW har ofta ett utbrett servicenätverk vilket innebär bättre leasingavtal och att det är lätt att omsätta bilarna som begagnade.
 2. Ha stenkoll på försäkringsavtalet.
  Vad händer om du skulle få en skada på den leasade företagsbilen? Täcker försäkringen den körsträcka som du har på bilen och vad händer om bilens AC går sönder? Det är viktigt att ha koll på alla detaljerna innan du skriver på avtalet.
 3. Vad händer vid stenskott?
  Olika försäkringar har olika bestämmelser för självrisk gällande byte av glas och det är skönt att veta vad kostnaden blir om du skulle få ett stenskott på din bilruta, vilket är väldigt vanligt.
 4. Ha koll på skillnaden mellan finansiell och operationell leasing.
  Du kan läsa mer om det här.

 5. Välj en bil som har ett bra marknadsvärde även efter avtalstidens slut.
  Restvärdet är det värde som bilen beräknas ha när avtalsperioden är slut. Ett högt restvärde innebär ofta en lägre månadskostnad för din leasingbil. Men det är viktigt att restvärdet sätts realistiskt. Om exempelvis restvärdet sätts till 80 procent så får du betala av 20 procent under avtalsperioden. Om bilen sedan i verkligheten efter avtalsperioden är slut, bara är värd 45 procent finns en diskrepans på 35 procent som du då får betala. Storleken på restvärdet påverkas av bilens användningsområde, körsträcka, tid, modell och förväntat framtida värde.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.