Bästa vinterbilen 2022 – Kraft i alla väder!

Publicerat 19 januari 2022 under kategorin Biltips

-

Vintern är här och med den kommer snö och is. Vilken är egentligen den bästa vinterbilen för dig och din familj? Vi har samlat ihop de bästa vinterbilarna och all-around bilarna för 2022 som gör att du kommer fram till din destination säkert, med kraft och med stil! Nu ska vi se vilka bilar som passar bäst för vinterns alla väder.

Bästa vinter-SUV:arna

BMW X1

BMW X1 är en populär SUV för dig som letar efter efter balansen mellan kraft och stil. Denna SUV finns som bensin, diesel, och laddhybrid. Bilen har BMW:s xDrive – ett intelligent system för fyrhjulsdrift. Detta ger bättre kördynamik och väggrepp så att du kan vara säker i alla situationer. 

Detta kraftpaket till vinterbil har en stilren och modern interiör med ett flertal digitala säkerhetsfunktioner. Bensinvarianten gör 0-100 på 7,3 sekunder och drar ca. 0,75 l /milen. BMW X1 är en vinterbil med stil, du kan läsa mer om bilen här!

Volvo XC60

Denna medelstora SUV från Volvo är nu smartare än någonsin. Förutom sin höga profil, utmärkta väghållning och prestanda så kommer den nya Volvo XC60 med smarta köregenskaper och Googles tjänster inbyggda. SUV:en finns i bensin, diesel och hybrid och ger en förstklassig körupplevelse med en modern och kvalitativ interiör. 

Volvo XC60 har fyrhjulsdrift vilket ger bilen utmärkt väghållning. Beroende på utrustning kan du få bilen med allt från 197 hästkrafter hela vägen upp till 300! Detta är en stabil vinterbil med interiör som matchar mångsidigheten. Du kan läsa mer om bilen här!

Mazda CX-5

Mazda CX-5 är en bil för alla underlag med mycket kraft och hög komfort. Precis som föregående modeller har denna flertal säkerhetsåtgärder som håller dig och din familj säker. Mazda CX-5 finns i varianterna bensin och diesel och du kan välja mellan framhjulsdrift och fyrhjulsdrift samt manuell och automat. 

Denna all-around bil med 165 – 184 hästkrafter levererar nog med kraft samtidigt som du får hög komfort och en toppmodern interiör med gott om plats till förvaring. Detta är en bil för dig som kör såväl i stan som ute i naturen, du kan läsa mer om Mazda CX-5 här!

Bästa småbilarna för vintern

Volvo V40 Cross Country

Volvo V40 och dess tuffare syskon “Cross Country” har länge varit en väldigt populär bil bland svenskarna. Den lilla storleken paketerat med hög körkomfort och prestanda har gjort den till ett solklart val för många. Tyvärr slutade Volvo att tillverka denna modellen 2019, men den är fortfarande på toppen av våra mindre vinterbilar!

Volvo V40 Cross Country drivs av den kraftfulla Drive-E 2.0 liters turbo som ger från 120 – 230 hästkrafter beroende på modell. Denna bil erbjuder den förstklassiga körupplevelse och interiöra design som vi är vana att se från Volvo – nu i ett off-road paket. Volvo V40 Cross Country är vinterbilen för dig som vill ha kraft och stil i ett litet paket! Du kan läsa mer om bilen här!

Volkswagen Golf Alltrack 

Volkswagens och kanske världens mest igenkännbara bil kommer nu i en färsk utgåva! Volkswagen Golf Alltrack är den perfekta bilen för dig som spenderar lika mycket tid i naturen som i staden. Bilen erbjuder en perfekt balans mellan elegans, kraft, utrustning och körförmåga.

Bilen är fyrhjulsdriven vilket gör att du får maximal kontroll i alla situationer, och med Volkswagens DSG-låda blir körningen en fröjd. Golf Alltrack finns i varianterna bensin och diesel, med möjlighet att tanka med HVO100 (syntetisk diesel) och finns med 190 – 200 hästkrafter med en förbrukning på ca. 0.6 – 0.7 liter/mil. Volkswagen har vävt samman kraft, elegans och körglädje i det bekanta Golf-paketet. Detta är bilen för dig som vill ha en likadan upplevelse i fjällen som i storstaden – året runt! Du kan läsa mer om bilen här!

Volvo V90 Cross Country

Äventyrsbilen med kraft, kontroll och elegans. Volvos stiliga V90 finns även för den mer äventyrliga. Bilen har AWD (all wheel drive), off-road läge, kan bogsera över 2 ton, och har Volvos smarta köregenskaper samt Googles smarta tjänster. Detta är bilen för dig som vill ha ett elegant kraftpaket gjord för svensk vinter, den passar lika bra i fjällen med hela familjen som i storstaden.

Detta paket erbjuder hög komfort, smarta lösningar, musiklyssning i världsklass samt en bil framtagen för kontroll – på vilket underlag som helst. Bilen finns som bensin och diesel med motor från 197 – 300 hästkrafter. Detta är en bil för den äventyrliga! Läs mer om Volvo V90 Cross Country här!

Viktigt att tänka på med vinterbilar

Kontrollen först

Viktigt att tänka på med vinter – eller all-around bilar är att kontrollen måste komma först. Se till att leta efter bilar med fyrhjulsdrift, smarta körfunktioner och säkerhetsåtgärder. En vinterbil behöver inte bara vara till vintern, de bilar som vi har listat ovan är perfekta för vardagsbruk och vinterbruk!

Kontroll är det absolut viktigaste att man känner i en bil som ska ta sig upp för isiga och snöfyllda landskap – sen skadar det inte att man tar sig genom snön i elegans!

Bilen för livet

Termen “vinterbil” kanske väcker bilder av en äldre bil som man inte är rädd för att repa, men så är det inte! En vinterbil, eller snarare en kontroll-bil, är bilen för livet! Om du kollar efter en ny bil så är det värt att leta efter sådana med funktioner som de bilar vi har pratat om idag – de som fungerar för eleganta tillfällen i staden såväl som för skidåkningen i fjällen. 

Bilen du köper är den du litar på att ta dig från A till B säkert, en bil med fyrhjulsdrift, nog med motorkraft, säkra system och komfortabel interiör känns då som det självklara valet! En vinterbil är bilen för dig som trivs i alla miljöer, för dig som letar efter ett säkert kraftpaket, för dig som letar efter en bil för livet!

Är du nu redo att investera i en ny vinterbil? Kontakta oss här så hjälper vi dig med finansiera köpet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.