Stöldsäkra bilen! Våra bästa tips.

Publicerat 24 juni 2019 under kategorin Bilsäkerhet

-

Vill du stöldsäkra bilen men har svårt att reda ut hur du ska göra det? No worries, we got you covered! Är du orolig över att du har hög stöldrisk på din bil finns det en del enkla knep att ta till. I den här artikeln ska vi ge dig våra bästa tips på hur du enkelt kan stöldsäkra bilen.

Oavsett vart man har sin bil parkerad finns alltid en risk att biltjuven visar sig. Men det finns några enkla tips man kan använda sig av för att minimera risken att just din bil blir stulen. I den här artikeln ger vi dig våra bästa tips på hur du kan stöldsäkra bilen.

Stöldsäkra bilen – Oavsett årgång

stöldsäkra bilen_2

Även nyare bilar råkar ju dessvärre ut för biltjuvar. Och i och med att tekniken blir bättre, blir även tjuvarna det. Även om andelen stulna bilar har minskat i och med att det elektroniska stöldskyddet gjorde entré, så är problemet såklart inte helt löst. Vi ser även positiv statistik när det gäller stöld av bildelar de senaste åren. Oavsett om du har en äldre eller mer modern bil, är det aldrig fel att förebygga mot bilbrott.

Tänk på var du parkerar bilen

stöldsäkra bil parkering garage

Ja den här punkten är ju nästintill självskriven, men den får vara med ändå. För absolut bästa säkerhet kan du lägga till ett hinder för biltjuven i form av ett garage. Biltjuvar gillar inte extra hinder och väljer kanske inte att bryta sig in i både garage och bil i första hand. Om du parkerar ute på gatan är vårt bästa tips att välja en gata som är upplyst där det ofta finns folk i rörelse. Biltjuvar är oftast inte så sugna på att bli tagna på bar gärning.

Köp ett rattlås

stöldsäkra bilen rattlås

Ett rattlås är en billig investering om du vill gardera dig mot bilstöld. Det finns både billiga och dyra varianter på marknaden som är bra. Du kan betala allt från 200 kronor och uppåt beroende på vilken variant du väljer. En liten investering som kan betyda att du inte blir av med din bil.

Ha inte lösa föremål liggandes i bilen

stöldsäkra bilen saker framme

Även detta ett klassiskt tips som kan betyda att biltjuven struntar i din bil. Låt inte dyra grejer ligga framme i sätena i bilen så att tjuven kan se dem och frestas att bryta sig in. För många såklart en självklarhet, men ändå värt att påminnas om ibland.

Utrusta bilen med spårsändare

stöldsäkra bilen spårsändare

I många fall har biltjuven koll på detta och lyckas plocka bort eller störa ut spårsändaren, men i många fall har bilar också återfunnits med hjälp av denna smarta pryl. Vissa bilar kommer med inbyggd spårsändare men i andra fall kan man behöva köpa till detta och montera själv.

Använd DNA-märkning

stöldsäkra bilen dna tracker

Genom att köpa ett kit med DNA-märkning kan du avskräcka biltjuven ytterligare. Dessutom ökar du chansen att återfå din bil om den återfinns av polis. DNA-märkningen är enkel att använda, du stryker helt enkelt på den och den speciella DNA-koden är sedan kopplad till dig. DNA-märkning har visat sig väldigt effektiv i avskräckande syfte.

Behöver du en ny bil att stöldsäkra? Kanske är det hög tid att investera i en elbil?  Vi hjälper dig såklart med billånet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.