Världens sämsta bilförare hittar du här!

Publicerat 26 november 2019 under kategorin Bilsäkerhet

-

Då har det blivit dags att göra en liten undersökning. Vi har grottat ner oss i spännande statistik kring vilka som är världens sämsta bilförare! Känner du någon som kör riktigt dåligt? Det gör vi nog alla! I den här artikeln ska vi se var i världen vi hittar de sämsta bilförarna, häng med!

Att vara en dålig bilförare är inget unikt, vi har alla stött på dem ute i trafiken. Köra för snabbt, låta bli att ge tecken för vart man ska eller använda tutan lite för mycket, det är alla exempel på hur en dålig bilförare kan bete sig. Bara för att man har ett körkort betyder det tyvärr inte att man är en bra bilförare.

Världens sämsta bilförare 

sämsta bilförare statistik 2b

Någon exakt sammanställd statistik för var man hittar världens sämsta bilförare finns nog inte men det finns många oberoende undersökningar som visar på liknande utfall. Vi har gjort vår egen research och nedan presenterar vi de länder vi tycker platsar på denna, inte så åtråvärda, lista. 

Vietnam

sämsta bilförare vietnam

Några av världens sämsta bilförare hittar vi Vietnam. Här kör man så illa att dödsfall i trafiken faktiskt är den största dödsorsaken bland personer mellan 15-29 år. Varje år dör omkring 14 000 personer i trafikolyckor i Vietnam och omkring hälften av dessa är motorcyklister. Inga fantastiska förare i Vietnam vad det verkar!

Italien

sämsta bilförare italien 4

Italienare är ju redan ganska kända för att ha hett temperament och hur de beter sig i trafiken är knappast något undantag. Här gäller knappast trafikregler av svenska mått det är ett som är säkert. Bara att försöka korsa vägen i en italiensk stad kan vara en prövning. Här kör man enligt principen “jag har företräde”, oavsett storlek på fordon, regler etc. Det smått ironiska med Italiens system är att det är synnerligen lätt för utländska turister att dra på sig dryga böter för diverse överträdelser av trafikregler. Det verkar som att trafikreglerna kanske mest gäller turister men vad vet vi.  Fickparkering är något som många italienare i större städer oftast blir ganska bra på.

Nigeria

sämsta bilförare nigeria 5

Nigeria presenterade sorgliga siffror då de 2017 kunde konstatera att de hade bland de högsta dödssiffrorna på hela kontinenten. Nyligen infördes nya regler om installation av hastighetsbegränsare på kommersiella fordon. Ett försök att göra något åt de höga dödssiffrorna på landets vägar. 

Kina

sämsta bilförare kina 6

Kina är världens mest folkrika land. Kanske är det inte så konstigt då att deras trafik är något kaosartad. I staden Shenzen finns till exempel bara två tunnelbanelinjer som stadens ca 10 miljoner invånare ska samsas om. Kanske inte så konstigt att det blir lite kaos i trafiken då…

sämsta bilförare kina 6b

Indien

sämsta bilförare indien 7

Som andra folkrikaste land i världen är Indien såklart inte förskonad från trafikelände. Indien är dessutom en av världens snabbast växande ekonomier vilket såklart har lett till att antalet bilar som säljs har skjutit i höjden. 2016 dog fler än 150 000 personer på indiska vägar vilket betyder att omkring 400 personer per dag förlorade livet till följd av en trafikolycka. Sorgligt. 

Fler länder på listan

sämsta bilförare 8

Det finns många länder i världen som behöver se över sin trafik, det är ett som är säkert. Några av de länder som visar dålig statistik är bland andra Ryssland, Iran, Dominikanska Republiken, Oman och Thailand. Vad Sverige anbeträffar har vi god statistik i jämförelse med många andra länder och landar i toppen när det kommer till bra och säker bilkörning. Kanske är det ändå dags att repetera lite vägmärken? När vi ändå pratar trafiksäkerhet kan det kanske vara en god idé att läsa på om hur man på bästa sätt säkrar last i och på bilen

Dags för en ny kompis i garaget? Vi hjälper dig med billånet, ansök enkelt här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.