Ansök om lån

Tesla Model 3 – lär känna Teslas nya vrålåk! Publicerat 6 mars 2019 under kategorin Bilinspiration

Teslas Model 3 är deras hittills billigaste modell, och den som ska nå ut till de stora massorna. Bilen är helelektrisk och har kanske den mest minimalistiska inredningen vi sett. Det finns ingen traditionell instrumentpanel, utan alla fodonsfunktioner styrs via en femton tum stor pekskärm. Bilen har fyra dörrar och rymmer fem personer inklusive förare. Räckvidden på en laddning är 530 km och du kan ladda upp till 270 km på 30 minuter om du laddar vid en Supercharger-station. 

 

Det var år 2006, två år innan Tesla levererade den första Roadstern, som planerna på massproduktion av en av Teslas bilar tillkännagavs för första gången. Det var i slutet av mars 2016 som designen av Model 3 visades upp för första gången, men det var inte förrän mitten av 2017 som produktionen drog igång. Men resan till ett färdigt resultat har varit lång, och produktionen har drabbats av ett antal förseningar. Alla exemplar av Teslas Model 3 byggs i Teslafabriken i Fremont, Kalifornien, och skeppas sedan till olika delar av världen.

 

Tesla Model 3 – Byggd för säkerhet

tesla3 elbil

Tesla Model 3 består av en metallkonstruktion som är en kombination av stål och aluminium för maximal hållfasthet inom varje område. Model 3 fick högsta betyg vid krocktester gjorda av den amerikanska trafiksäkermyndigheten NHTSA. Testerna involverade bland annat frontalkrockar och påkörningar från sidan i fart. Vid ett takkrossningstest stod bilen emot fyra gånger sin egen vikt, vilket motsvarar en vikt på två fullvuxna elefanter! Ganska imponerande enligt oss. Enligt Tesla själv beror topplaceringen på fördelar som är kopplade till den elektrifierade drivlinan. Eftersom motorn är placerad vid hjulen och inte i fronten, blir det en jämnare viktfördelning, även batteriet i bottenplattan bidrar till att bilen får en lägre tyngdpunkt.

 

Unik automatiserad interiör

tesla3 elbil interiör pekskärm glastak

Inredningen är som i de tidigare modellerna från Tesla, väldigt sparsam med knappar. I stort sett alla fordonsfunktioner som till exempel vindrutetorkare, sidospeglar och temperatur, regleras och hanteras på en 15 tum stor, liggande pekskärm som är centralt placerad bredvid förarplatsen och vindrutan. Du kan använda din smartphone som nyckel. Teslas app för iPhone och Android kan redan idag låsa upp Model X och Model S. Med ett tak av glas, som sträcker sig från vindrutan och bakåt, ger känslan av en luftigare kupé. Det finns ett bagageutrymme bak i bilen och då det inte finns någon förbränningsmotor i fronten, finns det även där ett bagageutrymme.

Räckvidd och laddning

tesla3 elbil laddning

 

Tesla Model 3 lanseras i två utföranden med två olika batteristorlekar där räckvidden är på antingen 35 eller 50 mil. En fördel med Teslas Model 3 jämfört med andra elbilar är Teslas utvecklade nätverk av Supercharger-laddare. Med standardutrustning och smidiga alternativ inklusive Teslas globala laddningsnätverk, kan du ladda din Tesla var som helst, vilket gör det lättare att åka på långresa med din elbil. Tesla garanterar att batterikapaciteten på Model 3 ligger på åtminstone 70 procent efter åtta år.

 

Vill du veta mer om elbilar? Läs här! Sugen på att köpa den nya Teslan? Vi hjälper dig med finansieringen!

 

/Vännerna på MyMoney

 

 

 

 

Relaterade artiklar

15 januari 2019

Vi granskar klassikern - DeLorean DMC-12

Vi åker tillbaka till framtiden, närmare bestämt till 70-talet när John Z DeLorean gör verklighet av sin vision. En av bilhistoriens mest hypade modeller, mycket tack vare sin roll i filmtriologin ”Tillbaka till framtiden” då skådespelaren Michael J Fox i rollen som Marty McFly körde en …Läs mer »

16 februari 2018

Bästa familjebilen 2018 - vår lista.

Håller din familj på att utökas? Då är det dags att skaffa en familjebil! Kraven på den här typen av bil är höga både när det gäller komfort och säkerhet. En växande familj innebär även att bilen behöver ha gott om utrymme. Till vardags kräver barnvagnar, bilstolar, matkassar och s…Läs mer »

11 september 2019

Amerikanska bilmärken - våra tre favoriter

Vad tänker du när du hör amerikanska bilmärken? Kanske tänker du på den klassiska amerikanska bilen som rullar runt på cruising under somrarna. Eller så tänker du kanske på en av världens mest sålda bil, hela 35 miljoner exemplar, Ford F-serien. Det finns många fina amerikanska bilmärk…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng