Världens snyggaste bil – listan enligt oss!

Publicerat 4 september 2019 under kategorin Bilinspiration

-

Vilken är egentligen världens snyggaste bil? För ett tag sedan skrev vi en artikel med titeln, världens fulaste bil, nu är det äntligen dags för uppföljaren – fast tvärtom! I den här artikeln har vi samlat de bilar vi tycker är absolut snyggast, i världen. Häng med när vi drömmer oss bort i bilarnas förlovade snyggland!

Vi vet att den här artikeln är en ytterst subjektiv artikel, men nedan har vi listat några av de bilar vi tycker är världens snyggaste. 

Audi R8

Audi R8 introducerades 2006 och är fortfarande i produktion. Ursprungligen gavs modellen en ordentlig V8-motor med 420 hästkrafter, men redan 2008 uppgraderades motorn till en V10-motor på 525 hästkrafter. Idag kan man få bilen i Coupé eller Spyder med olika prestanda. Den “billigaste”  R8 Coupé V10 blir din för ca 1,7 miljoner. Som hittat!

McLaren 600 LT

snygg bil_McLaren-600LT-Stealth-Grey

McLaren 600 LT skapades för att prestera. Den här värstingen introducerades på marknaden 2018 och började säljas i oktober. Toppfarten ligger på 329 km/h och man når 1-100 km/h på ynka 2,9 sekunder! Den är inte bara högpresterande, den är också vrålsnygg!

Lamborghini 400 GT

En old school favorite! Lamborghini 400 GT eller Lamborghini 400 GT Interim tillverkades mellan 1966-1968 i endast 23 exemplar. Den här bilen är given på vår lista, vi tycker den är sjukt snygg. Priset är såklart väldigt svårt att sia om eftersom bilen är så unik och den sällan finns på marknaden men, om man är sugen på just en interim, är vår gissning att man får betala någonstans mellan 5-8 miljoner. Smakar det så kostar det!

Rolls Royce Ghost

snygg bil_2018-rolls-royce-ghost-review

På bilsalongen i Frankfurt 2009 introducerades Rolls Royce Ghost för första gången. Det är nog en dröm för många att få äga en Rolls Royce, och Ghost är faktiskt den modell som var avsedd att säljas till ett billigare pris än den större modellen Phantom. Vi vet inte om vi tycker att en prislapp på drygt 5 miljoner är så himla billigt, men hey, allt är ju relativt! 

Ferrari F8 Tributo

snygg bil_ferrari-f8-tributo-1-1100x733

Inte en världens-snyggaste-bil-lista utan en Ferrari! Ferrari F8 Tributo introducerades på Internationella bilsalongen i Genéve i mar 2019 och är enligt tillverkaren en “Celebration of Excellence”. Vi är nog beredda att hålla med där faktiskt, vi firar gärna F8 Tributos förträfflighet! En annan klar Ferrari-favorit är Ferrari LaFerrari.

Jaguar E-type

Jaguar E-type är en bil i helt egen klass. Den här pärlan tillverkades i tre serier mellan 1961-1974 och har verkligen en lyxig retrokänsla över sig! När man kollar begagnatmarknaden kan man hitta denna bil från ca 500 000 kronor. 

Porsche 911 Carrera GTS

snygg bil_porsche 911 carrera gts

Vem har inte drömt om en Porsche? Den tyska biltillverkaren vet hur man spottar ur sig snygga bilar, det är ett som är säkert! En av våra absoluta favoriter är 911 Carrera GTS. Prestandamässigt är det inte Porsches värsta modell, men oj vad snygg den är! och ärligt, vem tackar nej till 450 hästkrafter och en toppfart på 310 km/h? Inte vi! Priset ligger från 1,2 miljoner i basutförande. 

Tesla Roadster

snygg bil_tesla roadster

Ingen komplett lista utan en Tesla. Tesla Roadster är given på vår lista med sin aerodynamiska och mjuka form. Tesla själva beskriver den som en elektrisk superbil, vi kan bara hålla med. Med toppfart på över 400 km/h och acceleration på 0-100 km/h på ca 1,9 sekunder, är det verkligen en superbil. Den blir din för ca 2 miljoner!  

Sugen på en superbil? Vi hjälper dig med billånet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.