Ansök om lån

Sommarens populäraste bilar – enligt senaste försäljningsstatistiken Publicerat 25 september 2018 under kategorin Bilinspiration

Den här sommaren har verkligen slagit många rekord. Det har varit ihängande värmebölja som fått oss att svettas som aldrig förr. Det har varit minst lika stekhett i bilhandeln, och många bilar har sålts. Enligt SCB såldes det i juni månad hela 69,4% fler bilar än samma period föregående år. Förmodligen har införandet av Bonus Malus den 1 juli en hel del med uppsvinget i statistiken att göra.

Juni var verkligen bilköparnas månad i år. Den kraftiga uppgången av personbilsköp har förmodligen sin grund i införandet av Bonus Malus. Många passade nog helt enkelt på att uppgradera sig innan risken för Malus blev verklighet. Vi kikar närmare på vilka bilar som varit mest populära!

Populära bilar sommaren 2018

Trenden har varit tydlig, det är bensin- och dieseldrivna bilar som sålt under juni månad. Föga förvånande då den förhöjda fordonsskatten, Malus, lurade precis runt hörnet. Var det någon gång det var dags att köpa ny bil, så var det i juni 2018. Här nedan presenterar vi sommarens fem mest populära bilar.

Volvo V60

Volvo själva kallar denna populära modell för en “riktig herrgårdsvagn”. Den är en sann familjeklassiker med utrymme och smarta lösningar som passar barnfamiljen perfekt. Volvo själva presenterar V60 som en riktigt bra allround-bil. Skandinavisk design och kvalitet när den är som bäst.

BMW X6

Nummer två på listan är BMWs kraftfulla X6:a. Den är ordentligt utrustad med TwinPower Turbo-motorer och har ett sportigt uttryck. Taklinjens design flörtar med en coupé och gillar du en sportig bil med hög prestanda, är detta verkligen en bil för dig.

Volkswagen Polo

På plats nummer tre hittar vi en liten klassiker, Volkswagen Polo. Denna lill-stora bil har i år blivit utsedd till “Årets stadsbil i världen” av en internationell jury. Trots att den ser liten ut, är den större än du tror. Bagageutrymmet har utökats med hela 25% och för den yteffektiva är detta den enda bilen man behöver.

BMW 5-SERIEN

I BMW 5-serien hittar vi bilar som imponerar både med sin elegans och sin prestanda. Bilar som är perfekta följeslagare i vardagen helt enkelt! BMW utlovar både fantastisk kördynamik och maximal komfort, löften som är svåra att motstå!

Mercedes Benz GLC

Den här SUVen passar utmärkt för både stads- och landsvägsmiljö. Här har Mercedes dessutom tänkt till när det gäller bränsleförbrukning, och bilen tar dig lite längre än många andra bilar i samma klass. Den är fyrhjulsdriven och tar dig utan problem dit du ska.

Hur ser nästa års statistik ut?

Ja, det är såklart en fråga omöjlig att besvara idag, men vi kan väl sia lite? Med grund i den nya fordonsskatten vågar vi gissa att det nästa år är en lista med, om inte bara, så väldigt många miljöbilar i topp. Här har du åtminstone fem bra anledningar att satsa på en elbil! När du bestämt dig kan du kontakta oss för att diskutera ditt billån.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

28 juni 2019

Höstens coolaste bilmässor - här är listan!

För bilnörden finns det nog inte många saker som toppar ett besök på en riktigt cool bilmässa. Vi har sniffat upp de mest spännande bilmässorna i Sverige och världen i höst. Häng med när vi trendspanar inför bilåret 2020! På bilmässor har man oftast chansen att se nya spännande mode…Läs mer »

11 februari 2019

50-talets mesta sportbilar - en tillbakablick

Vem kan stå emot en riktig sportbil från 1950-talet? Trots att dagens bilar erbjuder större komfort med betydligt fler tekniska finesser, så kan de inte jämföras med känslan av att befinna sig i en tvåsitsig racer som flyger fram på vägen. Den låga vikten, goda väghållningen och exakta …Läs mer »

29 augusti 2018

Vi granskar klassikern: Hederliga Ford Mustang

Vem vill ha en Ford Mustang? Vi hade sannerligen inte tackat nej! I den här artikeln ska vi gå tillbaka i historien och granska den klassiska bilen som kom ut på marknaden redan 1965. Den har kommit att bli nästintill kultförklarad och alla vet väl idag hur en Ford Mustang ser ut? Häng med n?…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng