Ansök om lån

Månadens lyxbil: Elbilen Polestar 2 Publicerat 11 mars 2019 under kategorin Bilinspiration

Volvos systermärke Polestar släpper sin första helt eldrivna elbil, Polestar 2. Målsättningen är att tillverka en bil som är attraktiv för den breda massan, snarare än för en mindre målgrupp. Polestar har själva beskrivit den nya modellen som en utmanare till Teslas Model 3, där man sannolikt främst syftar till storlek, prisbild och räckvidd. Polestar 2 ska lanseras under senare delen av 2019, och produktionen av bilen ska dra igång under inledningen av 2020. Vart produktionen ska ligga är ännu inte bestämt, men tidigare modellen Polestar 1, tillverkades i Chengdu, Kina. Den andra modellen kommer tillverkas i betydligt fler exemplar än den första och kommer ha en prislapp på någonstans mellan 350 000 – 600 000 kronor.

Polestar är elprestandamärket från Volvo Car Group. Polestar är relativt nytt som varumärke, men har en lång historia och har tillämpat sin teknik och expertis på elektrifierade Volvobilar. Bilarna bär ingen Volvologga, utan är ett fristående varumärke. Företagen samarbetar dock och Polestarbilarna innehåller vissa komponenter från Volvo. En fördel är att Polestar kan använda Volvos och Geelys försäljnings- och distributionsnät.

 

Polestar 2 – Prestanda & design

volvo polestar elbil 2 android

Polestar är relativt återhållsamma med information och släpper info om den nya bilen i omgångar. Bilen, som är helelektrisk, kommer ha en räckvidd på cirka 50 mil.

Polestar 2 kommer dessutom att bli först i världen med att använda Googles Androida operationssystem. Att ta hjälp av Googles operativsystem är något som är nytt för hela bilbranschen. Det ska fungera mer likt våra mobiltelefoner som ständigt är uppkopplat och uppdateras därmed per automatik. Flera tjänster, appar och tekniker som idag finns i mobilen, kommer också finnas i Polestar 2 som till exempel Google Maps och Google Assistant – som nu är mer anpassade till fordon.

 

 

Polestar 2 – Lansering

volvo polestar 2 elbil

Polestar har under 2019 lanserat information om bilen i etapper. Polestar publicerade själva en teaserbild på bilen i sina sociala medier. På bilden som är tagen uppifrån kan man endast skymta en liten bit av den bakre delen av bilen. Bilden avslöjar en genomgående ljusramp på bakstammen, som just nu är en av de starkaste designtrenderna i bilbranschen. Bilen kommer officiellt att debutera på Genéve motorshow i mars, innan försäljningen startar i slutet av 2019.

 

Hur får jag tag i en Polestar 2?

volvo polestar2 elbil

Polestar 2 kommer främst att säljas online, men det kommer även finnas möjlighet att köpa bilen på ett mer traditionellt sätt då ett flertal Polestar showrooms kommer att öppna inom en snart framtid. Kunden kommer erbjudas en digital butiksupplevelse där det kommer finnas kunnig personal och du får möjlighet att se bilen i verkligheten, känna på bildelarna samt ta en körtur om så önskas. Polestarbilarna kommer också att säljas som en abonnemangslösning. “Köparen” kommer då att betala en viss summa per månad där service, försäkring och bilens kostnad är inräknat. Abonnemanget sträcker sig i två- eller treårsperioder och därefter kan bilen lämnas tillbaka till Polestar.

 

Om du vill läsa mer om fördelarna med elbil, läs här. Har du redan fattat grejen med elbilar och är sugen på Polestar 2? Vi hjälper dig med billånet här!

 

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

21 februari 2019

Världens fulaste bil - enligt oss!

Är bilens utseende viktigt? För vissa är det lika viktigt som kläderna man bär, det talar om vem man är. Gör dig redo att ta fram skämskudden, detta blir en resa i gräsliga former och designmässiga katastrofer. Här listar vi några av de mest bisarra och fulaste bilarna i historien, och u…Läs mer »

16 februari 2018

Bästa familjebilen 2018 - vår lista.

Håller din familj på att utökas? Då är det dags att skaffa en familjebil! Kraven på den här typen av bil är höga både när det gäller komfort och säkerhet. En växande familj innebär även att bilen behöver ha gott om utrymme. Till vardags kräver barnvagnar, bilstolar, matkassar och s…Läs mer »

8 juli 2019

BMW M8 blir verklighet 2020

Prestanda och toppklass, BMW M8 lär inte göra oss inte besvikna. Vi har tagit ett djupdyk ner i denna bil av toppklass signerad BMW. Följ med oss när vi utforskar BMW M8 och vad den kommer att ha att erbjuda oss när den kommer ut på marknaden 2020. Konceptbilen BMW M8 visades för första gån…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng