6 nya elbilar 2021 – Har du koll?

Publicerat 4 december 2020 under kategorin Bilinspiration

-

Listan är här – Nya elbilar 2021! Alla vet vi att elbilarna fortsätter att utvecklas i en rasande fart och faktiskt är framtidens fordon. Fler biltillverkare satsar mer än någonsin på olika former av hybrider, laddhybrider och rena elbilar. 2021 når dessa eldrivna bilar marknaden!

1. Nya elbilar 2021 – BMW iNext

Photo by BMW

BMW:s nya flaggskeppsmodell? iNext är en extraordinär och futuristisk eldriven SUV. Den nya elbilen kommer att vara i samma storlek som en X5:a, erbjuda en räckvidd på 600 km och kommer vara självkörande till nivå 3. Med en unik framtidsdesign på både interiör och kaross, kommer enligt BMW själva den nya modellen vara en bekväm och modernt möblerad bostadsyta på fyra hjul.  

Den nya iNext ska vara en plats för avkoppling, interaktion, underhållning eller koncentration. Målet är att det ska vara modernt och lika bekvämt som hemma – “My Favorite Space”

Tydligen ska ratten vara inspirerad av den som återfinns i racingbilar och kunna ha två olika lägen, “Boost” och “Ease”. I Boost-läget är displayerna och ratten tydligt placerade mot föraren, medans när Ease-läget är aktiverat dras ratten tillbaka något, vilket skapar en mer öppen känsla av rymd. 

Nyfiken på innovationen och designprocessen av den nya BMW iNest? Kolla in videon här!

2. GMC Hummer

elbil 2021 gmc hummer
Photo by GMC Hummer

Äntligen är Hummer tillbaka – och nu med en elbil! Med sina 1000 hästkrafter ska GMC Hummer klara 0-96 km / h på ca 3 sekunder. 

Det finns inte så mycket information om den nya elbilen än, men vi kommer nog inte att bli besvikna! I slutet av 2021 beräknas GMC Hummer komma ut på marknaden. 

3. Cadillac Lyric el-SUV 

elbilar 2021 cadillac lyriq el suv
Photo by Cadillac

Här är Cadillacen som ska utmana Tesla Model X och Audi e-tron. Under 2021-2023 kommer amerikanska Cadillac lansera en stor SUV med Supercruise, deras egna satsning på autonom körning. 

Cadillac Lyriq som är en lyxig elektrisk crossover kommer enligt dagens vetenskap ha en räckvidd på 48 mil och ha ett batteri på 100 kWh. Vilket är i minsta laget, då bilen inte lanseras i den närmsta framtiden. En av bilens mest framträdande detaljer är en 33 tums vertikal pekskärm.

4. Rivian R1S

elbilar-2021-rivian-R1S_5
Photo by Rivian. Attribution Jeff Johnson

En av Teslas största konkurrenter – Rivian kommer med sin nya Super SUV R1S. Fyra motorer med 750 hästkrafter och en räckvidd på 80 mil. 

Läs mer om Rivian R1S här!

5. Lucid Air

elbilar-2021-lucid-air_6
Photo by Lucid Air

Vill du också färdas i lyx vare sig du är i luften eller på marken? Lucid Air är en extremt lyxig och uppseendeväckande elbil som ska tilltala affärsmän. Sitt i första klass vare sig du flyger eller färdas på marken. 

Den nya elbilen kommer ha ett batteri på 130 kWh och ska ge en räckvidd på 60 mil. Med 1000 hästkrafter levererar den en enorm kraft. Kraften maxar 0-100km/h på 2,5 sekunder. Så med andra ord, elbilen Lucid Air levererar inte bara top notch lyx, utan även en hög prestanda. 

Förhoppningsvis kan vi se svenska leveranser av detta stjärnskott i slutet av 2021.   

6. Volvo XC40 Recharge – Deras första eldrivna SUV

elbilar 2021 volvo xc40 recharge
Photo by Volvo

Den nya elbilen från Volvo är en 100% eldriven SUV – XC40 Recharge. Enligt Volvo själva ska XC40:ins räckvidd vara på över 400 km och göra 0-100 km/h på 4,9 sekunder. 408 hästkrafter och en släpvagnsvikt på 1 500 kg.  

Ny elbil för de många människorna?

elbilar-2021-vw_8

Nya elbilar och modeller i all ära, men vilken kommer att bli den “nya folkabilen” för den stora massan egentligen? 

Volkswagens nya projekt “Small BEV” (liten elbil) kanske är svaret! Enligt Reuters ska den tyska biltillverkaren tagit beslut om att påbörja utvecklingen av en liten elbil i storlek med VW Polo, ämnad för den bredare marknaden, som en följd av att kunna hålla sina klimat- och miljökrav. 

VW-koncernen planerar att tillverka omkring en och en halv miljon elbilar 2025. För att hålla sig under nivåerna för EU:s utsläppsmål måste Volkswagen öka sin försäljning av eldrivna bilar.

Målet är att priset på den nya elbilen ska landa på ca 20 000 – 30 000 euro. Vilket gör modellen billigare än den nyligen lanserade Volkswagen ID.3. 

Går du i elbils tankar och vill ha hjälp med en potentiell finansiering? Vi hjälper dig gärna på vägen dit! Kontakta oss så tilldelas du en personlig kontakt som guidar dig i dina beslut och när det passar dig.

Eller ansök om lån direkt här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.