Nya bilmodeller 2022 – Vilken väljer du?

Publicerat 19 november 2021 under kategorin Bilinspiration

-

Är det snart dags för en ny bil? Du kanske redan kollar runt efter en, men inget känns helt rätt ännu? Vi har samlat de bilar som vi kan förvänta oss att få se under senhösten 2021 och 2022. Bilindustrin rör sig snabbt framåt och fokus ligger nu helt klart på eldrivet. Vi har samlat en lista med kommande års mest spännande elbilar, laddhybrider och traditionella förbränningsmotorer. Dags att se vad 2022 har att komma med!

Hetaste elbilarna 2022!

Audi A6 e-tron 

Audi A6 är en populär bil för alla som prioriterar komfort, stil och bagageutrymme. Snart kan du även köra denna skönhet på 100% el! Vi fick ett smakprov på Audi A6 e-tron i Shanghai under 2021. Den nya elbilen kommer att bli 4,96 m lång och 1,96 m bred – alltså samma proportioner som vi känner till idag. 

Med över 70 mils räckvidd och 270kW snabbladdning kommer du dit du behöver utan oro och med stil. Audi A6 e-tron bjuder även på motsvarande 476hk. Läs mer om den kommande A6:an här.

BMW i4

BMW har redan ett antal elbilar i arsenalen, och snart kommer även i4 att ansluta sig till familjen av elbilar. Den eldrivna sedanen kommer att ha en räckvidd upp till 590 km och det finns även möjlighet att ladda bilen upp till 100 km på endast 4 minuter! 

Grundmodellen uppges ha motsvarande 340hk och ska kunna göra 0-100 på endast 5,7 sekunder. M-versionen kommer kunna göra samma på 3,9 sekunder! Läs mer om denna stilrena bil här.

Ford Mustang E-GT

Mustangen känns ofta igen genom sin stora V8-motor, snabba acceleration och imponerande design. Nu ändras detta – i vart fall biten om motorn. Ford släpper nämligen sin Mustang E-GT med upp till 500 km räckvidd, varav 99 km räckvidd på endast 10 minuters laddning. Mustang E-GT gör 0-100 på endast 3,7 sekunder och har samma sportiga interiör som man kan förvänta av en Mustang. Detta är framtidens muskelbil – helt eldriven! Läs mer om Fords Mustang E-GT här.

Spännande hybrider 2022

Citroen C5 X

Den nya Citroen C5 X är en sedan, kombi och SUV – allt i ett. Bilen har som syfte att kombinera de bästa egenskaperna hos alla typer – elegansen, dynamiken och den förhöjda hållningen. C5 X uppges vara 4,8 meter lång och kan rymma hela 545 liter i bagaget. Interiören påminner mycket om dagens C4, så du kan förvänta dig samma minimalistiska och eleganta design. 

Denna hybrid kommer med en motor på 225hk men ska även kunna köra ca. 5 mil enbart på el. Bilens förhöjda design och kombinationen av tre olika bilmodeller gör att den exteriört sticker ut från andra bilar. C5 X är en modern, stilren och elegant bil. Du kan läsa mer om modellen här.

Kia Sportage 

Nu kommer en av Kias mest sålda bilar snart att lanseras som plug-in hybrid. Designen är inspirerad av naturen och erbjuder en elegant känsla. Bilen är anpassad för de europeiska vägarna och passar perfekt till familjen, med ett bagageutrymme på 591 liter. 

Hybriden kommer att bestå av Kias 1,6-liters T-GDi bensinmotor (180hk) samt elmotorn på 67kW (91hk) för en total effekt kring 265hk. Detta kan mycket väl vara stadsbilen för dig som älskar Kias design och komfort, nu även i hybrid. Läs mer om Kia Sportage här.

Traditionella hästkrafter 2022

Audi RS 3

En stark och stilren sportbil, anpassad för stadskörning, som ligger många nära hjärtat är Audis RS 3. Denna sportiga sedan packar hela 400hk med ett vridmoment på 500 Nm och gör 0-100 på endast 3,8 sekunder. 

Bilen erbjuder imponerande prestanda och fläckfri design från Audi med en 2,5-liters TFSI motor och en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Den har en stilren, elegant och sportig interiör som kan förväntas av en RS serie. Letar du efter ett kraftpaket med stil så kan du hitta det i en Audi RS 3, läs mer här.

Mercedes-AMG SL

Ikonen Mercedes-AMG SL är tillbaka i en ny-gammal design, med en mjuk-topp och sportig design. Denna bil har hela fyra säten, till skillnad från originalets två, och passar såväl till vardagsbruk som till roadtrippen. Bilen presenteras med en bensindriven 4 liters V8-motor med twin-turbo teknik på hela 476hk och 700 Nm. Den gör 0-100 på 3,9 sekunder och toppfart uppges till 295km/h. 

Mercedes-AMG SL finns även med en större motor som uppges ha 585hk och gör 0-100 på 3,6 sekunder! Letar du efter en traditionell, ikonisk muskelbil med sportig exteriör och elegant interiör så kanske Mercedes-AMG SL är bilden för dig. Läs mer om den här.

Är du nu redo att investera i en ny bil? Kontakta oss här så hjälper vi dig med finansiera köpet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.