Månadens lyxbil: Superbilen Nissan GT-R

Publicerat 13 augusti 2019 under kategorin Bilinspiration

-

Kollar du på motorn i en Nissan GT-R hittar du en personlig plakett med namnet på en av de fem personer som får bygga ihop superbilen Nissan GT-R. Den visades upp för första gången på Tokyo Motor Show 2007 och senare samma år lanserades den på den japanska marknaden. Sju månader senare kom den till den amerikanska marknaden.

Nissan GT-R är skapad av kvalité och känsla. Motorn består av lätta aluminium- och magnesiumdelar och konstrueras i lokaler som är både dammfria och temperaturkontrollerade. Varje Nissan GT-R genomgår tuffa test för att säkerställa av de uppnår den rätta kvalitén och kommer att prestera både på racerbanan men också på resan till matbutiken. 

Motorn

Nissan GT-R

Under motorhuven på Nissan GT-R hittar vi en 3,8 liters V6 motor, 24 ventiler med dubbelturbo. 2011 gavs bilen en uppgradering och gick från, redan då, imponerande 490 hk till 550 hk. 2017 höjdes det till hela 570 hk. Toppfarten på denna superbil ligger idag på 315 km/h och gör 0-100 på endast 2,7 sekunder. Nissans Head of design, Alfonso Albaisa, säger att nästa generation Nissan GT-R kommer att bli “the fastest super sports car in the world.”

Interiören

nissan gtr interiör 3

Allt med Nissan GT-R är skapat med omsorg och noggrannhet. Varje liten detalj är granskad för minsta imperfektion, oavsett om det är i motorn eller i interiören. I den senaste GT-R hittar vi stolar klädda i semianilinläder som är handsydda och noga utvalt nappaläder som omsluter bilens inre paneler. 

Köregenskaper

nissan gtr egenskaper 4

En funktionell sportbil, som nu får även de snabbaste sportbilarna att tveka. Nissan GT-R är som sagt skapad för racerbanan men funkar även utmärkt att köra till vardags. Väder och vind är ingen match för denna bil.Trots regn kör bilen kontrollerat och ostört, även om du gasar på lite extra har du bilens körsystem i ryggen. Bilens körförmåga är inget mindre än perfekt. 

Nissan GT-R i helhet

nissan gtr 5

Nissan GT-R har i flera år imponerat på oss och det är inget som tyder på att GT-Rs resa närmar sig sitt slut. Vi ser fram emot se vad nästa Nissan GT-R kommer erbjuda oss. Vill du läsa om flera lyxbilar bra och billiga sportbilar kan du läsa om det här

Om du, som vi, gärna hade ägt denna sportiga lyxbil bistår vi dig gärna med ett billån. – ansök enkelt om det här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.