Månadens lyxbil: Toyota GR Supra

Publicerat 18 september 2019 under kategorin Bilinspiration

-

Toyota GR Supra – renaste körupplevelsen någonsin enligt Toyota. Toyota GR Supra är femte generationen av Supra, som enligt Toyota är skapad för leverera en körupplevelse i toppklass. Både på racerbanan och på vägarna. 

Toyotachefen Aiko Toyoda håller Supra väldigt nära hjärtat och efter lanseringen av den nya Toyota GR Supra, berättade han hur viktig bilen varit för honom under hans karriär. Under sin tidiga karriär började han köra en Toyota Supra. Det var med Supran han lärde sig köra runt Nürburgring för att bli Master Driver. När bilen slutade produceras, fortsatte Toyoda att köra sin Supra. Så trots att Toyota faktiskt inte planerade att tillverka en ny Supra höll Toyoda ett stadigt grepp om sin gamla trotjänare. Så föll det sig ändå så att nya GR Supra föddes genom utvecklingen på Nürburgring – och nu är den här och mer levande än någonsin! Hör Aiko Toyoda berätta om sin personliga relation till Toyota GR Supra och hur han blev Master Driver när han körde den. 

Under motorhuven på Toyota GR Supra

toyota_supra_engine_2

Om vi tar en titt under motorhuven hittar vi en sexcylindrig motor, 3.0 liter, 340 hästkrafter och 500 newtonmeter. Med andra ord, en riktigt fin racerbil med en toppfart på 250 km/h. Det som Toyota inte nämner är att Toyota GR Supras motor egentligen inte är skapad av Toyota, utan BMW. En identisk motor finner du om du kollar under motorhuven på en BMW Z4.

Dock vinner Toyota GR Supra mot BMW Z4 M40i när det kommer till 0-100 km/h, med tiden 4,3 sekunder. Hela tre hundradelar snabbare än BMW:n. Anledningen till detta har mest med vikten av Toyota GR Supra att göra, den är hela 40 kg lättare än sin motståndare. Kollar man på resten av kroppen så är Toyota GR Supra 6 cm längre än BMW Z4, men GR Supra är däremot något lägre och smalare i formen.

toyota supra_tredje_toyota-2020-future-vehicles-supra-l


Premium-paket och pris för Toyota GR Supra

toyota_supra_interiör_3

Så vad kostar det att äga denna sportbil? I Sverige får du betala mellan 680 000 – 704 000 kronor, beroende på vilken utrustningsnivå du köper. Alla Toyota GR Supra som beställdes vid lanseringen inkluderade premium-paketet. I detta premium-paket ingår bland annat aktiv fjädring, aktiv diffbroms över bakaxeln, skarpare bromsar, nyckellöst lås- och startsystem, 19-tums hjul och mycket annat. 

Vill du läsa om fler lyxbilar? Vi har tidigare skrivit om en av våra favoriter, Mercedes AMG-GT Roadster. Vill du, som vi här på MyMoney, äga denna superba sportbil? Då kan vi hjälpa dig billånet. Ansök här

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.