Månadens lyxbil: Rolls Royce Phantom

Publicerat 8 maj 2019 under kategorin Bilinspiration

-

“In a world where unique is rarely experienced, Phantom is unmatched. Unrivalled. One of one.” Så beskriver Rolls-Royce Motor Cars sin signaturbil Phantom. Rolls-Royce Phantom 1 lanserades för första gången redan 1925 – och har sedan dess kommit i ett flertal versioner. Senaste lanseringen är Phantom 8 som visades första gången 2017 och lanserades under 2018. Här spanar vi in värstingåket lite närmare!

Rolls-Royce Phantom 1 lanserades år 1925 som en efterföljare till den populära modellen Silver Ghost. Phantom blev snabbt mycket populär och designades om ett flertal gånger de efterföljande åren. Då tyska BMW köpte upp Rolls Royce 2003, lanserades även den första Phantom 7 samma år – helt tillverkad i den nya fabriken i Goodwood, England. Men nog om Phantoms historia, nu kollar vi in den senaste i ledet, Rolls-Royce Phantom VIII!

Rolls-Royce Phantom VIII

Rolls-Royce Phantom VIII är den andra Phantom-modellen lanserad av BMW. Modellen visades första gången 2017 och gjorde då sin offentliga debut på en specialutställning som Rolls-Royce höll i London den 29 juli 2017. Modellen är fortfarande i produktion och konkurrerar mot andra värstingar som Bentley Mulsanne och RR’s egna modeller Ghost och Wraith.

Design

Bilen har fått ett mer modernt utseende men behåller fortfarande den yttre formen som kännetecknar modellen. Man kan såklart beställa bilen i många olika färger och kombinationer. En premiumbil med oändliga designmöjligheter helt enkelt.   

Interiör


Phantoms interiör andas lyx och består av material som handsytt läder, vackra träpaneler och snygga metalldetaljer. Diskret placering av “cutting-edge technology” utlovas. De betonar även något som de kallar för “Galleriet”. Det innebär att man ska kunna göra instrumentpanelen mer personlig genom att anlita en konstnär som skapar delar till instrumentpanelen efter egna önskemål. Anledningen till detta är att bilen ska vara ett individuellt konstverk. Jo man tackar.

Exteriör

Exteriören behåller sin klassiska look och det som kännetecknar modellen. Man utlovar en helt ny nivå av ljudisolering och en känsla av att flyga fram på vägarna. Man behåller de klassiska dörrarna vilket betyder att bakdörrarna öppnas bakåt och inte framåt. Den klassiska grillen finns givetvis kvar i fronten. Modellen kan även fås med extended wheelbase – en variant med bredare hjulbas.

Prestanda

Phantom är utrustad med en 6,75 liters V12 twin-turbo-motor, en motor som är helt unik för Phantom. Motorn är en kraftfull variant som utan problem tar dig dit du behöver komma. Modellen släpper ut omkring 329 gram koldioxid per kilometer.

Är det blott en dröm att få äga en Rolls-Royce eller är det snart dags att göra slag i saken? Försäljningen av lyxbilar i Sverige ökar och kanske är det snart din tur att få äga en? Vi kan hjälpa dig med billånet, ansök enkelt här! Vill du läsa om andra lyxiga bilar? Här kan du läsa om Polestar 2 och här hittar du mer om Ferrari LaFerrari!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.