Ansök om lån

Månadens lyxbil: Ferrari LaFerrari Publicerat 6 februari 2019 under kategorin Bilinspiration

Ferrari LaFerrari fick inte sitt namn av en slump. Den här värstingen heter inte “THE Ferrari” för inget. Den här hybriden beskrivs som ett flaggskepp för tillverkaren och tillverkades 2013-2018. I den här artikeln ska vi ta dig med till LaFerraris förlovade land!

LaFerrari utvecklades med grund i en av biltillverkarens tidigare konceptbilar, Ferrari FXX, och introducerades på Internationella Bilsalongen i Genève i mars 2013. Bilen blev genast en dunderhit och med sin mycket speciella design är vi inte speciellt förvånade.

LaFerrari 2013 – 2016

ferrari laferrari 2013

De första spekulationerna kring LaFerrari sa att bilen skulle få en total vikt på under 1000kg. När bilen var färdigutvecklad stod det klart att dess torrvikt blev 1255 kg. Denna första variant av LaFerrari tillverkades bara i 499 exemplar och varje bil såldes för över 1 miljon USD. En saftig prislapp på en saftig bil helt enkelt!

LaFerrari Aperta 2016 – 2018

2016-ferrari-laferrari aperta svart

2016 avslöjades Laferrari Aperta på Paris Motor Show. Den här varianten tillverkades endast i 210 exemplar och det gör den såklart till en riktig raritet. Den här varianten kom med avtagbar hardtop i kolfiber eller avtagbar soft top. Enligt Ferrari var alla bilarna redan sålda innan den visades på Paris Motor Show.

LaFerrari – Specifikationer

ferrari laferrari motor

LaFerrari var biltillverkarens första hybridbil. Detta till trots blev det en av deras mest kraftfulla bilar, samtidigt som den minskade bränsleförbrukningen med hela 40%. Sammanlagt levererar förbränningsmotorn och elmotorn 963 hk – ingen mespropp om du frågar oss!

Prestanda

ferrari laferrari racing

Ja prestandan är de som sagt inget fel på när det gäller LaFerrari, den har 963 hk och gör  0-100 km/h på mindre än 3 sekunder – vem som helst kan räkna ut att det här är en bil med topp-prestanda. Den gör 0-200km/h på mindre än 7 sekunder och 0-300 km/h på mindre än 15 sekunder. Maxhastigheten är runt 350 km/h och drar nog därmed ifrån de flesta (läs alla) ute på vägarna. Bromsarna är utrustade med nya lättviktade bromsok vilket ger en 30 meter kortare stoppsträcka på 200-0 km/h.

Design

ferrari laferrari design

Designen på LaFerrari är ett resultat av många års forskning med första klassens ingenjörer och designers i samverkan. Bilens silhuett och proportioner är varsamt framtagna för att matcha bilens arkitektur. Designen är särpräglad och innovativ med en kropp som är aerodynamiskt utformad för att ge så lite luftmotstånd som möjligt. I bilens akter kan man verkligen se vad som gör bilen till det mästerverk den är, här visar man stolt upp bilens muskler. Bilens interiör är såklart utformad enligt ergonomins alla regler med justerbar ratt och pedalbox. Den kombinerar tradition med modernitet, men aldrig förlorar man känslan av racing i denna F-1 inspirerade bil.

LaFerrari – Ferraris Ferrari helt enkelt!

ferrari laferrari

Ja vad kan vi mer säga om detta mästerverk, massor såklart! LaFerrari är helt enkelt en av världens absolut lyxigaste bilar och såklart har den en prislapp därefter. Men vad vore väl livet utan drömmar. Vi vet vad vi kommer drömma om inatt i alla fall! Ferrari LaFerrari – du ligger oss mycket varmt om hjärtat. Om det är så att just denna modell ligger något över din prisklass så tipsar vi om lite mer prisvärda sportbilar här.

Är du mer av en Maserati kinda type? Då tycker vi du ska spana in Maserati Quattroporte. Känner du plötsligt att du vill uppdatera i garaget? Då hjälper vi dig såklart med billånet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

4 september 2019

Världens snyggaste bil - enligt oss!

Vilken är egentligen världens snyggaste bil? För ett tag sedan skrev vi en artikel med titeln, världens fulaste bil, nu är det äntligen dags för uppföljaren – fast tvärtom! I den här artikeln har vi samlat de bilar vi tycker är absolut snyggast, i världen. Häng med när vi drömme…Läs mer »

11 september 2019

Amerikanska bilmärken - våra tre favoriter

Vad tänker du när du hör amerikanska bilmärken? Kanske tänker du på den klassiska amerikanska bilen som rullar runt på cruising under somrarna. Eller så tänker du kanske på en av världens mest sålda bil, hela 35 miljoner exemplar, Ford F-serien. Det finns många fina amerikanska bilmärk…Läs mer »

Visa allt i kategorin Bilinspiration

Stäng