Klassiska bilar – Modellerna för bilälskaren!

Publicerat 13 september 2021 under kategorin Bilinspiration

-

Klassiska bilar – En fröjd för ögat och för alla bilälskare! Är du samlare eller bara glad bilentusiast? Spelar ingen roll – Klassiska bilar har något för alla. Med snygga detaljer, design som håller genom tiderna och prestanda utöver det vanliga, kvalar bilarna in på listan över klassiker. 

Ja, det är svårt att lista favoriter men vi har i alla fall gjort ett försök.- Här kommer ett litet urval. Håll till godo!

Aston Martin DB5

Alla som har sett de klassiska James Bond-filmerna har garanterat koll på den här gamla godingen! Sportbilen Aston Martin DB5 producerades av den brittiska tillverkaren mellan åren 1963-1965 och har synts i hela 7 stycken Bond-filmer. Bilen är sinnebilden av brittisk klass och stil – En riktigt snygg klassiker om du frågar oss! Fler klassiska Bondbilar hittar du i denna artikeln.

aston martin db5

Jaguar E-type

Jaguar, som då var ett brittiskt bilmärke, började producera den två-sitsiga modellen år 1961. En bil med otrolig prestanda som uppskattats av både racerförare och vanliga bilälskare! Cirka 70 000 bilar producerades mellan åren 61-75. Finns den här bilen med på din lista över vrålåk? Då är du inte ensam, detta är en riktig drömbil enligt många!

klassiska bilar jaguar e type

Porsche 914

En till sportbil på listan undrar du? Jajemän säger vi! För Porsche 914 kvalar även den in på listan över klassiska bilar. Det tyska bilmärket lanserade modellen under en bilmässa 1969. Bilen, som är ett resultat av ett samarbete mellan Volkswagen och Porsche, är en låg cabrioletmodell med motorprestanda som liknar riktiga racerbilars. Något att susa fram i på vägarna med vinden i håret, eller hur? 

klassiska bilar porsche 914 4

Ford Mustang

En bilmodell som började produceras av Amerikanska biltillverkaren Ford 1964. Detta är en riktigt populär bilmodell som tillverkas än idag, Generation 5 av Ford Mustangs släppte senast en ny modell 2012. Den fyrsitsiga, sportiga bilmodellen presenterades först på Världsutställningen i New York 1964 och blev redan då en riktigt hit. En hit som håller ännu i våra dagar! Vill du läsa mer om just Ford Mustang så har vi en lite längre artikel här.

Volvo Amazon

Vi kan ju inte ha en lista över klassiska bilar utan att nämna en riktigt svensk klassiker med -Volvo Amazon kvalar såklart in på vår topp 5! Personbilen, som lanserades år 1956, blev snabbt populär bland den svenska befolkningen. Den då moderna formgivningen i kombination med säkra tillbehör som t.ex.bälten (Bilen var den första serietillverkade bilen i världen med ett trepunktsbälte), gjorde den till ett självklart val för alla bilälskare runtom i landet och världen. 

Tycker du att det fattas en massa modeller på vår lista? Kanske kan du hitta några av dina favoriter här istället! 

En klassisk bil är inte bara vacker att titta på och härlig att köra – Det är även en bra investering! Funderar du på att slå till på en klassiker? Behöver du lite hjälp på vägen med din investering? Kontakta oss så tilldelas du en personlig kontakt som guidar dig genom ditt köp. Eller ansök om lån direkt här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.