De bästa sportbilarna – på en budget. Uppdaterad lista!

Publicerat 26 mars 2024 under kategorin Bilinspiration

-

Sport, fart och körglädje. Visst kan vi få det till en budget! Undrar du vilka som är de bästa, billiga sportbilarna? Drömmer du om en alldeles egen sportbil men är osäker på vilken modell som passar din budget? Idag har vi samlat de bästa sportbilarna till ett överkomligt pris.

Sportbilar som inte spräcker banken

Längtar du efter känslan av att köra en sportbil? Det gör väl vi alla! Men hur kan du komma åt den drömmen utan att spräcka banken? Svaret: En billig sportbil som inte tummar på körglädjen! 

I det här inlägget kommer vi att utforska några av de bästa, snyggaste och roligaste sportbilarna som erbjuder prestanda och körglädje till ett överkomligt pris.

Mazda MX-5 Miata

Mazda MX-5 Miata är en ikonisk sportbil som erbjuder en fantastisk körupplevelse medm ett sportigt utseende. Med sin lätta kaross, bakhjulsdrift och precisionsstyrning är den en favorit bland entusiaster. Mazda MX-5 Miata är sportig, elegant och rolig. Trots att den är prisvärd att köpa och äga, kompromissar den inte med körupplevelsen. Letar du efter en kompakt, billig och sportig bil så kan detta vara rätt val för dig! 

Prestanda och specifikationer för Mazda MX-5 Miata:

 • Motoralternativ: Vanligtvis en 1,5-liters eller 2,0-liters fyrcylindrig motor
 • Effekt: Cirka 130-184 hästkrafter beroende på modellår och motoralternativ
 • 0-100 km/h: Cirka 7,0-8,0 sekunder beroende på motoralternativ
 • Pris: Vanligtvis under 200 000 kr för begagnade modeller

Toyota MR2

Toyota MR2 är en kompakt sportbil som erbjuder rolig körning för alla bilentusiaster. Med sin mittmonterade motor och bakhjulsdrift erbjuder den en balanserad körupplevelse och utmärkt väghållning. Det går att hitta MR2:or med och utan fällbart tak, vilket gör att du kan hitta den perfekta modellen för dig. Upplev en billig och trevlig sportbil med Toyota MR2. Letar du efter en sportbil som inte spräcker banken, som fortfarande bjuder på en rolig körupplevelse? Då kan detta vara rätt bil för dig!

Prestanda och specifikationer för Toyota MR2:

 • Motoralternativ: Vanligtvis en 1,6-liters eller 2,0-liters fyrcylindrig motor
 • Effekt: Cirka 130-140 hästkrafter beroende på modellår och motoralternativ
 • 0-100 km/h: Cirka 7,0-8,0 sekunder beroende på motoralternativ
 • Pris: Vanligtvis under 175 000 kr för begagnade modeller

Subaru Impreza WRX

Som utklippt från en bilfilm! Subaru Impreza WRX är en ikonisk sportbil som erbjuder imponerande prestanda och mångsidighet till ett rimligt pris. Subaru Impreza WRX lever upp till de flesta entusiasternas bild av en sportbil och levererar en stabil körupplevelse på både vägar och banor. Det sportiga och klassiska drifting-utseendet gör den till ett populärt val bland entusiaster. Drömmer du om att ha en tuff, sportig och fartfylld körupplevelse? Då kan du kolla lite extra på Subaru Impreza WRX!

Prestanda och specifikationer för Subaru Impreza WRX:

 • Motoralternativ: En 2,0-liters turbofyrcylindrig motor
 • Effekt: Cirka 230-265 hästkrafter beroende på modellår
 • 0-100 km/h: Cirka 5,0-6,0 sekunder
 • Pris: Vanligtvis under 200 000 kr för en begagnad modell

Fiat 124 Spider

Fiat 124 Spider är en charmig roadster som erbjuder en autentisk körupplevelse till ett pris som inte bryter banken. Med sitt retroinspirerade utseende, lyxiga interiör och skarpa hantering är den en glädje att köra på slingrande vägar. Dessutom finns det många begagnade exemplar tillgängliga till ett lågt pris. Om du letar efter en elegant sportbil som erbjuder lyx på budget så kan Fiat 124 Spider vara bilen för dig. Fäll ner taket och njut av en sportig bil med en touch av retro-lyx! 

Prestanda och specifikationer för Fiat 124 Spider:

 • Motoralternativ: Vanligtvis en 1,4-liters fyrcylindrig turbocharged motor
 • Effekt: Cirka 140-160 hästkrafter beroende på modellår och motoralternativ
 • 0-100 km/h: Cirka 7,5-8,5 sekunder beroende på motoralternativ
 • Pris: Vanligtvis under 250 000 kr för begagnade modeller

Nissan 350Z

Vidare till vår nästa bil. Nissan 350Z är en prisvärd sportbil som erbjuder imponerande prestanda till ett överkomligt pris. Med sin kraftfulla V6-motor och sportiga utseende är den redo att leverera en spännande och adrenalinfylld körupplevelse. Fördelen är att det finns många begagnade alternativ tillgängliga till ett relativt lågt pris. Är du på jakt efter en ikonisk sportbil som erbjuder körglädje utöver det normala? Då kan detta vara bilen du ska hålla koll på! Nissan 350Z är verkligen en sportikon på budget! 

Prestanda och specifikationer för Nissan 350Z:

 • Motoralternativ: Vanligtvis en 3,5-liters V6-motor
 • Effekt: Cirka 280-300 hästkrafter beroende på modellår
 • 0-100 km/h: Cirka 5,5-6,0 sekunder beroende på modellår
 • Pris: Vanligtvis under 200 000 kr för begagnade modeller

Ägandet av en sportbil behöver inte vara en dröm utanför räckhåll. Oavsett om du föredrar en liten roadster, en kompakt coupé eller en sportig cabriolet så finns det många prisvärda alternativ att välja mellan. Så varför inte ta steget och uppleva glädjen med att äga en sportbil idag?

Behöver du hjälp med finansiering?

Är du nu redo att köra iväg i din drömbil? Kontakta oss på MyMoney för att få hjälp med finansiering och rådgivning för ditt nästa bilköp. Vi finns här för att göra din dröm till verklighet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.