Bilar i världen – De mest populära modellerna!

Publicerat 18 juli 2022 under kategorin Bilinspiration

-

Att välja bil är inte alltid det enklaste, och ibland är det faktiskt inte helt fel att gå med strömmen och kika på vad för bilar alla andra köper. Av alla passagerarbilar i världen går vi nu igenom de 10 mest sålda modellerna under 2021. På listan hittar vi märken som Toyota, Ford eller Tesla. En del modeller är klassiker, andra är nykomlingar – nu sätter vi igång!

De mest sålda bilarna i världen 2021

I en undersökning av Statista är det dem här modellerna som är de mest sålda passagerarbilarna 2021.

1. Toyota Corolla 

2. Toyota RAV4

3. Ford F-Serien 

4. Honda CR-V

5. Toyota Camry 

6. Ram Pick-up 

7. Toyota Yaris 

8. Honda Civic 

9. Chevrolet Silverado 

10. Tesla Model 3

bilar toyota corolla 3

1. Toyota Corolla 

Med hela 1.1 miljoner sålda modeller under 2021, tar Toyota Corolla priset på första plats! En klassiker som funnit med oss sedan sin lansering år 1966, och har haft en stadig popularitet sedan dess. Numera finns Corollan i flera olika modernare utföranden, både som elbil och hybrid. Läs mer om Toyota Corolla här!

bilar toyota rav4 4

2. Toyota RAV4

På andra plats hittar vi återigen Toyota, men den här gången Toyota RAV4, en ordentlig SUV som kom först 1994 som har plats för hela familjen och fritids utrustningen. Med hela 1 miljon sålda exemplar världen över 2021, har modellen även blivit korad en av de mest säkra bilarna i Sverige. Idag finns den även som laddhybrid men ännu inte som helt elektrisk. 

bilar ford f series 5

3. Ford F-Serien 

En Amerikan tar sig in på tredjeplatsen, i Ford F-Serien som utgörs av pick-up modeller. Ford F-1 blev populära bland amerikanska lantbrukare år 1948, och har sedan utvecklats till klassikern Ford F-150, som F-serien brukar benämnas med. Det är en av de mest populära pick-up modellerna i USA, som även letar sig in på världstopplistan med 860 000 sålda exemplar 2021. Läs mer här!

bilar honda crv

4. Honda CR-V

Näst på tur har vi Honda CR-V, en kompakt SUV som kom till världen för första gången 1995. Idag finns det hela fem generationer utav modellen i bensin, diesel och hybrid utförande, men det har ryktats om att en mer helelektriskt variant kan komma i framtiden. Med hela 730 000 exemplar sålda 2021, tar Honda CR-V en fjärde plats på listan.

bilar toyota camry 7

5. Toyota Camry 

Ännu en Toyota letar sig in på listan. Den här gången är det modellen Camry, som har hängt med sedan 1983 med hela åtta generationer. Namnet Camry betyder krona på japanska, ett passande namn eftersom det är en av Toyotas bästsäljande bilar. Idag är det bland annat en väldigt populär modell i USA, och senaste versionen har en hybridmotor. Läs mer här!

bilar ram pickup 8

6. Ram Pickup 

På listan hittar vi ännu en Amerikansk pickup, den här från märket Ram Trucks, en av de världsledande leverantörerna av pickups som har funnits till sedan 1980-talet. Tidigare har modellen kallats för “The Dodge Ram”, och är inne på sin femte generation. I nuläget finns Ram Pickup bara tillgänglig med bensinmotor, men märket har börjat utforska flera miljövänliga alternativ. 

bilar toyota yaris 9

7. Toyota Yaris 

Vi hittar återigen en Toyota på vår lista, den sista för den här gången, i modellen Yaris. Det är en kompakt småbil som idag är den minsta hybridbilen på marknaden, men finns även tillgänglig med bensin och diesel motor. Den första generationen kom år 1999, och sedan dess har tre generationer utvecklats, varav totalt 590 000 exemplar såldes 2021.

bilar honda civic 10

8. Honda Civic 

På åttonde plats, men med väldigt nära marginal till Toyota Yaris, hittar vi Honda Civic, en modell som genomgått flera förändringar genom sina tio generationer. Den första varianten kom år 1972, och i år väntas den 11:e generationen komma under hösten. Hädanefter kommer Honda Civic bara finnas som en hybridbil. Läs mer här!

bilar chevrolet silverado 11

9. Chevrolet Silverado 

Chevrolet Silverado är listans sista Pickup, som tar sig in på nionde plats. Bilmodellen är inne på sin fjärde generation, och finns i flera olika modeller och utföranden, med ständigt  tillkommande tekniska uppdateringar. I ett pressmeddelande i början av 2022 meddelande Chevrolet att en helelektrisk Silverado pickup kommer att lanseras 2024. Läs mer här!

bilar tesla model 3 12

10. Tesla Model 3

Sista, och även listans yngsta, är Teslas Model 3, som lanserades så sent som 2016. Det är en helelektrisk bil som såldes i 580 000 exemplar under 2021. Tesla är ett märke som tidigt gjorde sig tillkänna på marknaden, och snabbt vunnit popularitet bland konsumenterna. När Model 3 lanserades, hade den redan över 100.000 förbeställningar. Läs mer här!

Vill du veta vilka som har varit de mest sålda bilarna genom tiderna? Spana in vår artikel här! Är du redo att köpa en ny bil? Ansök om ett billån hos oss redan idag!

/Vännerna på MyMoney 

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.