Har du koll på……

Publicerat 17 oktober 2019 under kategorin Allmänt om bil

-

…..vilka begagnade bilar som säljer bäst? Eller vilka bränslemodeller som just nu är populärast? Om inte, så har våra kompisar på AutoUncle tagit fram lite härlig statistik ifrån de senaste 30 dagarna.

I tabellerna nedan får ni information om allt ifrån medianpriser till genomsnittligt antal dagar innan försäljning.

El-hybrider på uppgång

Dieselbilar fortsätter att vara den vanligaste bränslemodellen bland begagnade bilar, trots en vikande trend vad gäller nybilsförsäljning. En orsak är givetvis Bonus Malus och det ökade fokuset på miljö och utsläpp.

Vill du läsa mer om diesel, miljözoner och utsläpp så har vi en lite längre artikel här.

El-hybrider fortsätter att öka i popularitet – både på begagnatmarknaden och på nybilsmarknaden. Vanligast på de svenska vägarna är Renault Zoe, tätt följd av Nissan Leaf och Tesla S. Men de närmaste åren förväntas de flesta stora biltillverkarna öka sitt fokus på nya modeller och versioner, så vi räknar med att listan kan komma att ändras inom de kommande åren.

I tabellen nedan ser ni fördelning på bränslemodell bland de begagnade bilar som sålts de senaste 30 dagarna.

Volkswagen leder ligan.

Volkswagen, Volvo och BMW. Där har ni de tre mest sålda bilmärkena bland begagnade bilar just nu. Notera även att Mercedes har det högsta genomsnittliga försäljningspriset och att på Topp 10 så är det Volvo som rullat flest antal genomsnittliga mil. På tal om många mil. Kolla in punkt sju i vår artikel om udda bilfakta.

Total dominans

Vid en snabb titt på listan över de mest sålda bilmodellerna, så ser man att listan domineras stort av Volkswagen och Volvo som delar på plats 1-7. Mest sålda begagnatbilen den senaste månaden är VW Golf med en ganska god marginal ner till tvåan VW Passat. Notera att Volvo V70 i genomsnitt säljs inom 25 dagar i bilhallen.

För dig som ska köpa en begagnad bil – oavsett bränslemodell, bilmärke eller bilmodell, här är våra bästa tips! Behöver du hjälp med finansieringen så kan du snabbt och enkelt ansöka om lån här!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.