Ansök om lån

Rekordförsäljning för nya bilar Publicerat 11 juli 2017 under kategorin Allmänt om bil

Enligt Bil Sweden säljs nya bilar som aldrig förr i Sverige. Rekordet för juni slogs då det såldes mer än 40.000 nya bilar – 5,6% fler registreringar av nya bilar än förra året. Även första halvåret 2017 slog nya imponerande rekord.

Vad beror den stora ökningen på?

Det råder högkonjunktur i Sverige vilket återspeglar sig positivt även på bilmarknaden som blomstrar och allt fler köper nya bilar. Kombinationen av låga räntor och köpstarka hushåll har lett till denna positiva ökning. Bil Sweden räknar med att det kommer köpas ca 375.000 nya bilar i år vilket innebär att 2017 blir ett nytt rekordår om prognosen slår in.

Försäljningen av supermiljöbilar ökar

Det har skett en ökning på hela 38% av nyregistreringar av supermiljöbilar under första halvåret 2017. För att kunna kalla sig supermiljöbil behöver bilen släppa ut högs 50g koldioxid per kilometer.

Går du i köptankar och vill köpa ny bil? Vi hjälper dig med billånet! Vi kan erbjuda dig ett förmånligt billån som är anpassat efter dina behov och den bil du drömmer om. Kontakta oss så berättar vi mer och kolla gärna in våra tips inför billånet här

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

23 maj 2018

Förbered husvagnen för sommarens semester - tips!

Snart är sommaren här och är du lycklig ägare till en husvagn är det dags att börja förbereda vagnen för säsongen. De flesta städar av vagnen och gör sin årliga koll, men det kan vara en god idé att införa nya vanor för att resan ska bli så trivsam och säker som möjligt. Det finns …Läs mer »

10 oktober 2019

10 udda bilfakta

Dags för lite udda bilfakta! I den här artikeln har vi samlat roliga och udda bilfakta som vi tror att ni kommer gilla. Hur många bilar bilar produceras årligen? Var kör flest med automatlåda? Vem tutar mest i trafiken? Well, här kommer svaren! 1. Rött ljus i 5 månader Visste du att du i ge…Läs mer »

22 augusti 2018

James Bond - bilar genom åren

James Bonds bilar genom åren har varit många värstingar. Vi kan inte hjälpa att vi fascineras av agentens val av bilar och tänkte därför ta en närmare titt på vilka pärlor vi fått njuta av på filmduken under årens lopp. Ofta har vi slutit ögonen och drömt oss bort, tillåtit oss att k…Läs mer »

Visa allt i kategorin Allmänt om bil

Stäng