James Bond – värstingbilarna genom åren

Publicerat 22 augusti 2018 under kategorin Allmänt om bil

-

James Bonds bilar genom åren har varit många värstingar. Vi kan inte hjälpa att vi fascineras av agentens val av bilar och tänkte därför ta en närmare titt på vilka pärlor vi fått njuta av på filmduken under årens lopp. Ofta har vi slutit ögonen och drömt oss bort, tillåtit oss att känna motorns djupa vibrationer när vi trycker pedalen ännu lite närmre mattan och susar mot nya uppdrag. Agent 007 har verkligen smak när det gäller bilval, här är våra favoriter bland alla James Bond bilar genom åren!

James Bond har funnits sedan 1953 och är nog mångas absoluta favoritkaraktär när det gäller specialagenter. Inte mindre än 24 filmer med Agent 007 har producerats med start 1962 och “Agent 007, med rätt att döda”. Vi ska ta en titt i arkivet och har valt ut några av våra favoriter bland alla de fantastiska bilar som synts i filmerna under åren.

1962 – Sunbeam Alpine

I ”Dr No” gör James Bond sin debut i en ljusblå Sunbeam Alpine. Sean Connery gör sin första roll som Agent 007 med bravur och startskottet för en framtida klassiker har gått.

1964-65 – Aston Martin DB5

Både 1964 års “Goldfinger” och 1965 års “Thunderball” förärades med denna ikoniska bil. Det här är en av de mest centrala bilarna i James Bonds historia och den känns nog igen av många som den typiska Bond-bilen. Bilen var utrustad med en katapultstol, maskingevär och däck-slashers.

1971- Ford Mustang Mach 1

Denna pärla syns i en intensiv biljakt i “Diamonds are forever”. Under inspelningen av filmen förstördes många Fords, detta på grund av att biltillverkaren lovade att tillhandahålla så många bilar som produktionen krävde. Allt så länge Bond körde en Mustang. Där snackar vi hängivenhet! Vill du läsa mer om Ford Mustang och dess historia gör du det här!

1981 – Lotus Esprit Turbo

I “For your eyes only” ser vi denna futuristiska bil. Dess öde är dock inte vackert då den sprängs i bitar och Bond tvingas sno sin bruds bil, en gul Citroën 2CV. Enligt oss kanske en något charmigare bil ändå!

1995 – BMW Z3

I “Goldeneye” gör BMW entre i filmserien. Även i de två nästkommande filmerna, “Tomorrow never dies” (1997) och “The world is not enough” (1999) kör agenten BMWs. I och med Z3:ans intåg fick BMW en ordentlig topp i försäljningssiffrorna och biltillverkaren fick motta runt 15 000 ordrar. En leverans som tog BMW över ett år att fullgöra.

2015 – Aston Martin DB10

Det här är en specialtillverkad Aston Martin DB10 helt till förmån för James Bond i filmen “Spectre”. Man lät tillverka 10 stycken DB10 varav åtta av dem syns i filmen medan de resterande två användes helt i kampanjsyften. I februari 2016 såldes en av kampanjbilarna samt de åtta som syntes i filmen, på en auktion till ett värde av 2 400 000 GBP (ca 28 miljoner kr).

Vad sägs om den återblicken? Sugen på en av James Bonds bilar? Varför inte slå till på en fin BMW eller Ford Mustang? Vi hjälper dig med billånet!

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.