Hemester-guide – Så semestrar du med bil i sommar.

Publicerat 9 juni 2021 under kategorin Allmänt om bil

-

Precis som under förra sommaren är det många som väljer att stanna hemma i Sverige i år för att utforska vårt avlånga land och allt som det har att erbjuda – Att ha en hemester helt enkelt! Det finns många smidiga sätt att ta sig runt på under hemestern men om du planerar att köra bil så är det här guiden för dig. Vi delar med oss av våra bästa tips för bil-hemestern, vad du bör tänka på innan du åker iväg och vad du kan hitta på på din resa!

En hemester på hjul – Så här förbereder du dig!

För att få en så säker och njutbar bilresa som möjligt är det bra om du checkar av dessa punkter Innan du rullar iväg:

  • Spontana roadtrips i all ära men ska du vara iväg på en lång resa kan det vara bra att planera din rutt ordentligt innan du åker – Hur länge ska du vara borta? Vilka vägar ska du köra och hur många stopp behöver du göra? Sätt dig ner och planera turen och för att, eventuellt, boka in boenden som du behöver övernatta på på din resa. Här kan du hitta tips på bra boenden.
  • Kontrollera så att bilen är i ett bra skick innan du åker; Är däcken i bra form? Funkar allt som det ska? Behöver något repareras eller ersättas? Att behöva reparera bilen under resans gång kan bli en dyr historia så se till att allt är bra 
  • Packa ordentligt: Oavsett om du reser själv eller med hela familjen kan det vara en god idé att förbereda och planera packningen innan du åker. Ska du göra många stopp på vägen är det bra om all packning är organiserad och lättillgänglig så att du inte behöver ta ut all packning varje gång du stannar. En takbox eller takräcke kan vara en god idé om det är mycket saker som ska med på resan. 
  • Utrusta bilen: Se till att du har allt som behövs ifall att oturen skulle råka vara framme: 
  • Ett första hjälpen-kit.
  • En reflexväst och varningstriangel.
  • Bogserlina, startkablar och en tom bensindunk.
  • All utrustning som krävs för att kunna göra ett däckbyte. Läs mer här.

Från fjällen i Norr till stränderna i söder.

Så, nu när du har packat och utrustat bilen och är sugen på att komma iväg på din resa, vart ska du då åka? Sverige har mycket att erbjuda när det gäller både strandhäng, skogsturer och storstadspuls.

Vandring – För den hurtiga.

För alla som känner för att snöra på sig vandringskängorna så finns det mycket kul att hitta på. Sverige är ett vandringsparadis med många olika leder och naturområden att utforska. 

Intresset för den svenska fjällvärlden fick ett rejält uppsving förra sommaren och vissa leder var periodvis väldigt välbesökta. Varför inte utforska några av dessa på hemestern?  

För den äventyrslystna kan vi varmt rekommendera den klassiska Kungsleden, där du även kan bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. 

Sol & bad – För livsnjutaren. 

Vem behöver åka på charter när man kan besöka de långa härliga stränderna som finns utmed Sveriges kuster? Topp 3 på svenskarnas favoritstränder är Tylösand i Halland, Böda Sand på Öland och Sudersand på Gotland. Här finns både möjligheter till att bo på hotell, spa och camping. Allt som behövs för att den riktiga semesterkänslan ska kunna infinna sig finns garanterat här! Här hittar du en lista på Sveriges bästa stränder. 

Besök storstan – För lyxliraren.

Står shopping, hotell, café- och bar-besök på din önskelista så är ju ett besök i någon av våra större städer att rekommendera. Stockholm, Göteborg och Malmö är ju såklart självklara val men varför inte börja utforska lite mindre städerna som ändå erbjuder storstadspuls? 

Helsingborg – En sydkustlig pärla som erbjuder både kulturliv, strand och bad och flotta hotellvistelser. Perfekt för den som vill ha en allt-i-ett-upplevelse.

Norrköping – Den gamla industristaden i Östergötland har mycket att erbjuda den som vill uppleva stan utan att behöva armbåga sig fram. Ta en promenad längs med strömmen, strosa bland gamla industribyggnader och avsluta sedan turen med lite shopping, en drink och en god bit mat på Knäppingsborg.

Visby – Jo det här är en välbesökt stad under sommarmånaderna MEN här kan du uppleva så mycket mer än bara puls. Att besöka Visby är att förflytta sig i tiden och få uppleva delar av vår historia, samtidigt som man kan besöka soliga uteserveringar och njuta av havet. Vill du undvika trängsel så rekommenderar vi ett besök under den tidiga sommaren eller senare i augusti.

Finansiera din hemester.

Behöver du hjälp med att finansiera ett billån för att kunna rulla iväg på din bil-hemester? För att finansiera hela resan? Vi på MyMoney finns här för att hjälpa dig! Kontakta oss så guidar vi dig till en bra lösning. Du hittar alla våra kontaktuppgifter här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

Dags för en
road trip?

-

Se då till att du sitter i en säker bil. Vi hjälper dig att finansiera bilköpet till en låg månadskostnad.