Ansök om lån

Sämsta bortförklaringarna i trafiken – enligt polisen Publicerat 28 maj 2020 under kategorin Allmänt om bil

Har vi inte alla någon gång tänjt lite på regler i trafiken? Kanske inte stannat vid ett stopp eller glömt att blinka i en korsning? Du ska givetvis följa regler och lagar i trafiken för att undvika tråkiga böter eller att bli av med körkortet. Polisen är säkert van vid att höra många dåliga bortförklaringar när de stannar trafikanter som begått överträdelser i trafiken. Här är några av de sämsta bortförklaringarna i trafiken – enligt polisen!

Sämsta bortförklaringarna i trafiken

sämsta-bortförklaringarna-trafik-2

Att försöka slingra sig ur en situation där man brutit mot trafikreglerna är inte ovanligt. Tvärtom verkar många vara beredda att hitta på både den ena och andra kreativa bortförklaringen till sina snedsteg. Vill du läsa mer om fortkörning och böter kan du göra det här. Jobbar man som polis får man nog förbereda sig på att lyssna till många kassa bortförklaringar i trafiken. Nedan har vi samlat ett gäng som vi tycker är lite extra dumma!

“Jag är diplomat”

sämsta-bortförklaringarna-trafik-diplomat-3

En trafikpolis stoppade en misstänkt rattfyllerist som genast hävdade att han hade immunitet då han var diplomat. Fordonet han körde var mycket riktigt ett ambassadfordon men någon immunitet hade personen i fråga inte. Det gubben gick inte!

“Jag har bara druckit två öl”

sämsta-bortförklaring-trafik-alkohol-4

Personer som kör alkoholpåverkade är tyvärr relativt vanligt i vårt avlånga land. En stor andel av de som blir påkomna brukar dock hävda att de absolut inte druckit mer än två öl. Hur stora ölen är brukar de dock inte gå in närmare på. 

“Jag är 43 år”

sämsta-bortförklaring-vuxen-5

En man som stannades i en trafikkontroll hade inget bälte på sig. När detta påtalades utbrast han bara “Jag är 43 år, jag gör vad fan jag vill”… Kanske inte bästa sättet att slippa böter. 

Obs. Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra.

“Det är en nödsituation”

sämsta-bortförklaringar-trafik-toalett-6

En man som blev stoppad av trafikpolis för fortkörning hade en intressant förklaring till varför han hade så bråttom. Han behöver nämligen VERKLIGEN gå på toaletten. Nöden har ingen lag som man brukar säga. 

“Det var GPS:ens fel”

sämsta-bortförklaring-gps-7

En vanlig bortförklaring i trafiken är att man bara följt instruktionerna på GPS:en. Så då blir det okej att köra i bussfiler, över heldragna linjer och strunta i övriga anvisningar i trafiken. Det är lugnt, det är GPS:ens fel!  

“Jag har mjäll”

sämsta-bortförklaringarna-trafik-mjäll-8

Motorcyklister som kör utan hjälm kan ibland hävda att de inte kan ha hjälmen eftersom de har mjäll. En ganska konstig ursäkt kan tyckas men faktum är att fram till år 2000 kunde man få dispens av Vägverket (nuvarande Trafikverket) för just detta. Det funkar dock inte längre och alla som kör motorcykel måste ha hjälm. 

Obs. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Sugen på att ge dig ut i trafiken? Vi hjälper dig med ett billån om du vill uppgradera dig i sommar! Ansök här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

4 mars 2020

Bilarna som oftast återkallas - här är listan!

Har du koll på vilka biltillverkare som tabbar sig mest? Nedan listar vi förra årets mest återkallade bilmodeller. Spoiler Alert! En dyrare modell är absolut ingen garanti för att den är mer felfri än en billigare modell. Vad innebär en återkallelse? Kort och gott är det när bilmodeller …Läs mer »

21 februari 2019

Världens fulaste bil - enligt oss!

Är bilens utseende viktigt? För vissa är det lika viktigt som kläderna man bär, det talar om vem man är. Gör dig redo att ta fram skämskudden, detta blir en resa i gräsliga former och designmässiga katastrofer. Här listar vi några av de mest bisarra och fulaste bilarna i historien, och u…Läs mer »

Visa allt i kategorin Allmänt om bil

Stäng