Ansök om lån

Billån: 5 heta tips! Publicerat 6 juni 2017 under kategorin Billån

Det är långt i från alla som har möjlighet att köpa ny bil kontant. Det är då vi på MyMoney kommer till er tjänst eftersom vi kan erbjuda ett förmånligt billån som är anpassat efter dina behov. Här har vi samlat 5 värdefulla tips inför finansiering av ny bil.

1. Gör en budget för totalkostnaden.

När man ska köpa ny bil så är det lätt att bli snurrig av alla siffror och kostnader som tillkommer. Förutom månadskostnaden för billånet bör du ha återbetalningstiden som du har valt i åtanke. Du bör även göra en kalkyl för driftskostnaderna för bilen – allt från besiktning till skatt, service och reparationer så att du får en helhetsbild över vad den totala månadskostnaden blir inklusive lån. Glöm inte att räkna in försäkring, drivmedelskostnader och vinterdäck som också är kostnader som du måste räkna med i din budget.

2. Glöm inte bort att du kan dra av räntekostnader på skatten!

Glöm inte bort avdragsrätten. 30 procent på räntekostnaden för ditt billån upp till 100 000 kronor per år är avdragsgillt i deklarationen. Här finns det pengar att spara.

3. Spara ihop till en kontantinsats – om du vill.

Det är inget krav att du ska gå in med en kontantinsats när du tar ett billån hos MyMoney, dock kan det vara en god idé eftersom räntekostnaden och totalkostnaden för lånet blir lägre. Om du säljer din gamla bil innan du köper kan du få ihop tillräckligt för en bra kontantinsats.

4. Betala av i din egen takt!

Vissa vill betala av sitt billån fort och väljer att betala en högre månadskostnad under kortare tid. Vissa är bekväma med en lägre månadskostnad och väljer att hellre betala av lånet över en längre tid. Hos oss går båda alternativ lika bra! Det är viktigt för oss att du får betala av lånet i den takt som du känner dig bekväm med. Du kan också lösa in hela beloppet när du vill utan extra kostnad om du helt plötsligt känner för att betala av hela resterande lånet på en gång, då är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig med det.

5. Se till att du uppfyller kraven.

Vi har några grundkrav som ska uppfyllas innan du kan ta ett billån hos oss. Till exempel ska du ha en fast inkomst, inte ha några betalningsanmärkningar och vara över 18 år. Läs mer om kraven här.

Kontakta oss när du är redo för en ny bil! Vi nås på tel. 0770-17 60 60 eller maila kontakt@wordpress.mymoney.se. Du kan även ansöka online här.

/Vännerna på MyMoney

Relaterade artiklar

18 februari 2019

Så här fixar du bästa billånet!

Att låna pengar till din nya bil ska kännas tryggt, säkert och såklart vara en smidig process. Vare sig det gäller ett lån till din första bil eller till din nya familjebil så finns vi på MyMoney här för att hjälpa dig. Lånet skräddarsys för dig och efter dina förutsättningar och vi…Läs mer »

5 november 2018

Allt du behöver veta om billån!

Vi på MyMoney är experter på billån. Det finns i princip ingenting vi inte vet om processen kring att ansöka om ett billån. För många kan det säkert kännas svårt och krångligt med billån, det är det inte! För att bevisa det, har vi sammanställt den här artikeln som förhoppningsvis …Läs mer »

9 april 2018

Billån utan kontantinsats – funkar det?

Många långivare och banker kräver en rejäl kontantinsats för att du ska få möjlighet att låna till din drömbil. Vår filosofi är att alla ska ha möjlighet att göra ansökan om lån, hos oss kan du själv välja hur mycket du vill lägga kontant - om något alls. Vi har samlat våra bäst…Läs mer »

14 februari 2018

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

För många är bilen en viktig del för att vardagen ska gå ihop - vi ska pendla till jobbet, skjutsa barnen till aktiviteter och storhandla. Drömbilen kan se ut på många olika sätt, för den stora familjen är det kanske en minibuss eller en stadsjeep och för andra hushåll en sportigare var…Läs mer »

6 juni 2017

Billån: 5 heta tips!

Vi har samlat några viktiga punkter i en checklista att tänka på när du ska låna pengar till din nya bil. Hur just ditt billån kommer att se ut och vad din månadskostnad kommer att bli beror på ett antal olika parametrar, börja med att bestämma dig för hur du vill att ditt upplägg ska se…Läs mer »

Visa allt i kategorin Billån

Stäng